Åh äntligen Mysore!

Idag har jag äntligen varit på Mysore ner på Österlen i Baskemölla. Mitt undarbaraste underbara yogaställe.
Mudita ! Mudita =glädje Och det är ett så passande namn för det är precis vad man känner där.
Shalan är byggd för hand av Kent och Connie. Handklappad kogödsel, halmbalar. Helt enligt gammal stil. Hela huset är målat med färg som Connie har stått och kokat för hand på spisen. Golvet i shalan är tillverkat av träplank från skog avverkad på området. Golvet är också dekorerat med olika matran längs väggarna. Där finns också en täljstenskamin som sprakar varmt när man kommer på morgonen. Jag ligger precis intill ett stort fönster, med solen som tittar in på hela kroppen. Snacka om solhälsningar! I bakgrunden skymtar den underbara utsikten havet nedanför kullarna. Ibland brukar det smyga en katt utanför fönstret. 
Klassen inleddes idag med en lång sittande practice med fina filosofiska meningar. Vi fick fokusera på ryggraden, kota för kota. Först gick vi igenom baksidan av kotorna sedan framsidan av kotorna. Denna känsla tog vi sedan med oss i asana practisen. Vi gick noga igenom att fokusera på framsidan av kroppen. Det är väldigt lätt att fokusera på ryggen hela tiden men att lägga till framsidan, med bröstet blev det en fantastisk komplett känsla, liksom en balans i positionerna. Jag fick assistans i Pada hastasana. där Kent fördjupade bröstet neråt mot knäna, han liksom förlängde uddiyana bandha och uppmanade mig att fokusera på just den främre ”ryggraden” Fantastisk assistans. Positionen blev djup och intensiv Och avslappnad på samma gång. Jag fick liknande påminnelser hela tiden under Ashtanga yoga passet.
Efteråt bjöds det på fika i köket. Amerikanska apelsinscones med russin och ghee samt chokladtryffeltårta och Hemlagad Chai!

En mer perfekt söndag kan man inte få!

Ashtangayogans avslutningsmantra

Om
Swasthi-praja bhyah
pari pala yantam
nya-yena margena mahi-mahishaha
go-bramanebhyaha
shubamastu-nityam
lokaa-samastha sukhino-bhavanthu
Om

Engelsk tolkning :
Om
May prosperity be glorified
may administrators
rule the world with law and justice.
may all things that are sacred be protected.
and may people of the world
be happy and prosperous.
Om

 

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

7 kommentarer

  1. Hej.
    Vad härligt målande du har beskrivit ditt pass, nästan så att jag oxå var med… fast så här i efterhand.

    Ha de gott!

    Namaste

  2. Precis som Nina och Ulrika ovan så kändes det som att jag också var där. Underbar text och en underbar upplevelse!
    Om Shanti

  3. Fick svar från bokleverantören ang. Om Yoga, men skräp… den är slutsåld även hos dem. Verkar vara helt omöjligt att få tag i den, inte ens antikvariat på nätet har ju den listad. Vi får skriva till förlaget och önska nyupplaga!!

    I april kommer annars boken ”Yogaliv – åtta steg till ett liv i lätthet” av Eva Lewenhaupt ut. Den är mitt nästa habegär!

  4. Hej Nina!
    Det är inte mycket att göra.
    Jag har en bekant som det hjar visat sig känner Lisa, författarinnan. Jag har frågat henne några gånger, men man vill ju inte tjata. I värsta fall kan jag kanske skriva till författaren. Och böna snällt.
    TACK för att du försökt via dina kanaler. Det uppskattas verkligen.
    Tack för tipset också.

  5. Tack för alla fina kommentarer alla kära yogavänner.
    Det kändes som om ni var där!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: