YOGA KLASSER

Vi erbjuder flera olika yogaklasser, både för dig som är helt ny yogautövare som för dig som är erfaren yogi. Vår filosofi är att det finns yoga för alla, man behöver bara vara nyfiken att lära och utforska. Läs mer om olika klasser nedan. Är du osäker vilken klass som passar dig, hör av dig så hjälper jag dig.
Tänk på att du inte behöver kunna allt utan det viktiga är viljan att lära dig och respekten för att möta din kropp och dig själv där du är.

Helena i karandavasana

Ashtangayoga Mysore

Ashtangayoga Mysore är att göra yogarörelserna i egen takt och att följa sitt egna andetag. Läraren finns till hjälp för individuella justeringar och för att få dig att komma vidare i ditt yoga utövande.
Varje elev får individuell hjälp att komma vidare i sin yogautövning i sin egen takt. Du kan vara ny och gå på Mysore!
Detta är det traditionella sätter att lära sig Ashtangayoga på.

Prasarita paddottanasana C

Ashtangayoga Ledd klass

På denna klass leder läraren klassen. Vi följer ordningen med vinyasans flöde, andning, diciplin och lekfullhet.  Oftast leder vi fram till Janu Sirsasana följt av avslutande. Du som kan fler positioner är välkommen att göra dem vidare i egen takt. Ibland leder vi även hela första serien, s.k. Ashtangayoga Full Primary. Går du på denna klass behöver du ha tränat Ashtangayoga eller liknande tidigare för att hänga med.


Janu sirsasana B

Ashtanga nybörjare

Ashtangayoga nybörjarkurs vänder sig till dig som aldrig tränat Yoga tidigare eller har lite erfarenhet. Vi kommer långsamt och grundligt att gå igenom delar av den första serien, med solhälsning A och B, de flesta stående samt några av de sittande positionerna. När du har gått denna är du redo för steg 2 eller prova på Mysore. Håll utkik efter kursstarter med jämna mellanrum eller skriv upp dig på intresselista för start.

Ardha baddha Padmottanasa

Ashtanga fortsättning

Ashtangayoga fortsättningskurs är ett steg 2 efter nybörjarkurs eller för dig som har erfarenhet av yoga sedan tidigare, kanske är du van att yoga en annan form och bekväm i din kropp. På denna kurs arbetar vi vidare med grunderna; andning, ställningar och fokus. Vi lägger till flera positioner och tempot är lite högre. Vi gör alla stående och går vidare i de sittande positionerna och avslutningen.

Yinyoga

Yinyoga är en blandning av Hatha-yoga, kinesisk medicin och meditation – mindfulness. Yin är den ena sidan av yin och yangsom står för svalka, avslappning och varande. Yinyogan görs sittande och liggande. Det finns bolster och klossar att låna men tag med egen yogamatta, en filt och en handduk att lägga över bolster för maximal hygien.

Yogalitteratur

Yogafilosofi & pranayama

Framöver kommer vi att öppna upp för filosofiklasser & pranayama, håll utkik!
Tillfällen där vi träffas och tillsammans fördjupar oss i yoga filosofins fantastiska värld tillsammans med pranayama ( andningsövningar). Allt från chakras, Patanjali yogasutras till andra spännande verk. Yoga är så mycket mer än fysiska positioner.Vi vill dela yogans fantastiska verktyg med dig!


%d bloggare gillar detta: