Yogaliv

Igår kom min nyaste yogabok en bok som heter Yogaliv: åtta steg till ett liv i lätthet av  Eva Lewenhaupt.
Nina som har bloggen Solhälsningar och huvudstående  har skrivit så varmt om den här boken så jag har länge tänkt att jag ska köpa den. Jag ann bläddra kort i den och läsa inledningen som var mycket bra. Boken har ett kapitel för varje steg inom yogan 
YamaNiyama,  Asana, Pranayama, Pratyahara,  Dharana, Dhyana och  Samadhi
Boken koerkligen i perfekt tid då jag bara vill studera för tillfället. Jag fortsätter träna på sanskritnamnen och kan nästan alla i första serien nu.

Imorse var mamma här och yogade med mig. Härligt.

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

9 kommentarer

 1. Jag har också funderat på den boken. Langade hur som helst iväg en beställning precis, för den fanns inte på vår bibla.
  Funderar även på att göra en lista över mina yogaböcker på bloggen. Stay tuned!
  /Helle

 2. Det är ingen märkvärdig bok, tvärtom, och det är kanske därför som jag tycker så mycket om den. Avskalat och enkelt.

 3. Hej! Har precis hittat till din blogg. har börjat intressera mig för yoga. Löptränar + coretränar regelbundet men vill tillföra min kropp och ffa knopp lite mera! Ashtanga har jag blivit rekommenderad men bor väldigt off och har bestämt mig för att testa på egen hand till att börja med. Kan du rekommendera bra DVD samt böcker till en total nybörjare (har gjort ltie Hatha till en DVD samt kundalini, det sista med alla ryggflexar passade mig inte, tyärr. Räisanens bok eller den du nämner ovan? karin Björkegrens har gjort DVD för nybörjare, är det nåt att han?

 4. Helle, Det låter som en bra idé att göra en lista.
  Det är kul att se vad andra har och vad de tycker.
  Nina, Ja den verkar enkel vilket är bara bra. Lättare att förstå.
  Magdalena, Välkommen till bloggen och till ashtangayoga.
  Det är alltid bäst med en lärare men om du vill börja på egen hand hemma tycker jag att solhälsningarna är A och O dessa kompletterar löpningen.
  Bra Dvd, jag har bara Karins DVD. den är bra. Som bok rekommenderar jag David Swensons bok: Ashtanga Yoga – The Practice Manual. Den är jättetydlig och beskrivande. Petris bok är också bra med Daviids bok är tydligare och har fler bilder även för nybörjare.

  Jag tycker personligen att man ska gå hos en lärare för att få grunden. Kanske du kan hitta en intensivhelg?
  Lycka till

 5. Jag läste om hennes bok i nyaste Leva, där står det om henne och om hennes yogaupplevelse. Det var en fin artikel.

 6. Tack för ditt snabba svar. Är det en nackdel att boken av Swensson du rekommenderar är på engelska? Jag menar att det kan vara lättare för mig att sätta igån om jag ex har Räisanens svenska bok även om det är bra bilder i Swenssons bok? Är på väg att beställa på Adlibris nämligen….

 7. Hej Magdalena

  Jag skulle ta Petris bok då.
  Där är mycket av filosofin i den.
  Den är jättebra!

 8. Hej !
  Jag har just köpt boken Yogaliv från Ewa L. och känner att den gav mig nytt tänkande. Men jag vet inte hur jag skall börja med övningarna. Det är som en mur som jag skall kliva över, känner mig lite fånig att stå och göra övningarna. Rekomenderar ni att jag kanske skall gå i kurs innan jag börjar själv?
  Jag har inte kännt till yoga tidigare och tyckt att det nästan tvärt om är lite fånigt men nu när jag har läst halva boken av Ewa Lewenhaupt så känns det som en livsstil som jag bevhöver !
  Spana gärna in min blogg och lär känna mig men det var livet innan Yoga! kramar och njut av allt /Emsan

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: