Jag är yoga

Vad är yoga för mig? Vad betyder yoga för mig, Vad gör jag här?  Var frågor som vi fick ställa oss under helgens kurs.

Så här ser jag på det. JAG ÄR YOGA!
Yoga är något som finns i mig, det tar fram mitt jag och förstärker det.
Utövandet att yoga speglar hela mitt liv. Det jag gör på mattan finns verkligen runt mig. 
Ordet yoga betyder united! Jag är förenad allt finns redan i mig. Patanjalis åttafaldiga väg hjälper mig att ta fram det, att se det och att se den jag verkligen är.  Det är yoga för mig.

Min mamma sa ganska nyligen till mig att ” Anna du har blivit den de var förut! ” Jag har tänkt mycket på de där orden och förenar dem till att det är yogan som har gjort det med mig.
När jag varit på workshops har jag många gånger känt sorg efter att det är slut. En ledsamhet av att jag inte ska vara där alltid. Kanske är det rädslan att tappa den man verkligen är?
Idag försöker jag se på yogan med öppnare ögon vara nyfiken, ta del av den och tänka att den finns här hela tiden eftersom yogan är jag och jag är yogan.
Yoga är både sorg lycka och glädje.

Min dröm är att få bli lärare i yoga att få förmedla glädje till andra människor att se dem växa i sig själva. Mitt stora kall, att få yoga på “heltid”!

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

4 kommentarer

  1. Anna, du förmedlar redan massor av yoga! Jag ser dej som en inspirationstkälla och vän i yogan. Din väg mot lärare är påbörjad, du behöver bara följa med!
    Ha en underbar (yoga)helg! Kram!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: