Andning

Jag har inte varit riktigt i form varken igår eller idag. Jag har en förkylning i kroppen som håller på att bryta ut.
Igår morse gick jag inte upp förrän familjen skulle upp. Jag yogade på kvällen istället. Ett stillsamt hatha yoga pass. Det kändes lagom, min fot begränsade mig något. Tokigt att det håller i så där. På hathayogan använder de inte ujjaiandningen det känns konstigt för mig. Har jättesvårt att komma in i positionernas “kraft” utan den. Jag ujjaiandas lite ändå, känns bara så dumt att “låta” . Plus att om du är den enda som andas ujjai så blir det ingen energi från övriga andare som håller ens egen andning igång. Under passet försökte jag fokusera mycket på låsen. 
Savasana var fantastisk.  
Imorse gick jag inte upp heller. Ska vila mig så jag kanske äre frisk till Mysore klassen på söndag.

Om shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

5 kommentarer

 1. Vad tråkigt med förkylning och fot! Jag har också tänkt på det där med ujjaiandning under hathayoga. När man är inne i ashtanga yogan är det som om någonting fattas.
  Nu i helgen skall jag på mina kusiners konfirmation i Danmark så det blir ingen Mysore för min del. Vi får höras om nästa vecka! Och krya på dig!

 2. Tack M
  Och ha det riktigt bra i Danmark.
  Håller helt med vad det gäller ujjai det fattas yogan om man inte använder den. Eller är det det vi tror att det gör, Jag vet inte.
  Har du anmält dig näste helg?

 3. Pain. Det är ju alltid spännande att prova olika typer. Jag varierar ibland men hela tiden kommer jag till Ashtangan, som känns som den som passar mig. Min lärare gav oss rådet att hon trodde på att man hade en form som man går in för.

  Helle, Tack du. Det är en bra idé.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: