Ashtanga Vinyasa min yoga, dag 10

Ja, nu har dagarna flutit på med DAILY PRACTICE sedan förra torsdagen. Detta är alltså dag 10. Tänk vad tiden går. En sak är säker att göra solhälsningarna varje dag det ger effekt. I torsdags var jag på yogaklass, härligt underbart skönt Viktor låg bredvid och på min matta, men det var på kvällen och han var lite trött och jag är ju en morgonyogi 🙂

Igår gjorde jag alla suryanamaskara A och tre B samt första stående tom parshvakonasana, på eftermiddagen gjorde jag lite mer, sittande och liggande samt en massa magövningar.

Imorse så ÄNTLIGEN, jag tog mod till mig och packade in vagn och bebis för mysore på Mudita, Österlen. Viktor somnade halvvägs ner väl i shalan fick han en egen plats intill min matta.  Yogan var fantastisk! Jag var svettig efter alla suryanammaskara och då hade Viktor tröttnat så jag gick ut en liten stund och ammade honom mätt. Tog sedan vid där jag slutade och gjorde alla fram till Navasana. Shit vilket flow och vilken känsla. I alla sittande fick han ligga på min matta i främre delen och när jag kom till janu sirsasana var jag så öppen att jag kom ner till smalbenen, det var länge sen! Marichyasana kändes ovan, speciellt C och D, de har jag inte gjort på nästan ett år. Hoppade över Kurmasana och Garbha pindasana gjorde istället liggande med benen upp samt alla konasana, följt av avslutande.
Hoppade av mattan med en euforisk känsla och ett grymt djup i yogan, att få ta med bebisen och kunna ha honom liggande på det sättet, det är min yoga just nu starkare än nånsin.

Avslutningsvis GODA yogagröten och chai masala  i yogaköket med fina yogavänner.

TACKSAMHET

Om Shanti Shanti Shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

4 kommentarer

 1. Anna. Vilken liten goding du har, en framtida yogi?. Funderar du på YogaFestivalen på Ängsbacka i sommar? Vore kul att ses igen, jag kommer nog att åka…. Må gott, Anna.

  Värme // Lotta

 2. Lotta, Vad kul att höra från dig! Har tänkt mycket på dig. Gillade youtubeklippet du skickade!!
  Definitivt en framtida yogi… eller också inte. De andra barnen var med på egna mattor men nu är de nästan anti… Men nåt frö sår man väl. Gällande Ängsbacka, det skulle vara en dröm. Problemet är att jag inte har råd, man är fattig på mammapengen, (rik på annat). Du ska definitivt åka, man vet aldrig vad som händer.

  Kramar

 3. Jag är så imponerad, Anna! Vad modigt att ta med Viktor på Mysore. Det vågar jag inte på ett bra tag (om än någonsin?) :-O. Blev dock väldigt inspirerad att ta några extra asanas efter att jag läst detta, går direkt till mattan tror jag…
  Tack!
  Namaste <3

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: