Gayatri Mantra

Dagarna bara rusar iväg, Man hinner inte så mycket. Viktor har börjat vakna vissa nätter igen efter att ha sovit hela natten länge vill han nu ha mat frampå småtimmarna, kanske är han inne i en period då han växer mycket. Sist vi var på BVC hade blivit smalare när man tittade på kurvan. Gissningsvis för att han ej äter på nätterna. Igår somnade han halv nio, en timme senare än vanligt, och sov således en timme extra dvs halv sex, pigg som en lärka, dock inte jag. . . Ammade honom och vi somnade om igen. Gick upp tio i sju, lite för sent då de stora barnen skulle till skolan och jag på yoga till österlen. Morgonen blev stressig men vi kom i tid. Underbar yoga, Kents fru Connies hathaklass. Roligt pass lekfullt och en massa sköna asana. Vi började med att ligga med höften på ett bolster och sträva benen upp, bak, isär mm. Mkt skönt för bäckenet. Vidare med solhälsningar, virabhadrasana, trikonasana, parsvakonasana, vridningar mm. Vi använde mycket support med klossar o rep. Underbara sträckningar på hamstrings plankor samt sidoplankor. STYRKA precis vad jag behöver jobba upp. I savasana somnade Viktor. Underbart han låg på min mage, mage mot mage jag andades hans andetag och det var varmt i mina ögon.
Vidare kan jag rapportera att jag nästan yogar varje dag,med undantag igår då det inte blev en enda stund över. Men det måste få finnas sådana dagar också.
Avslutningsvis vill jag berätta att Viktor älskar när man sjunger för honom, favorit just nu är gayatri mantrat lyssna och njut!

Om Bhoor Bhuvah Svah
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dheemahi
Dhiyo Yonah Prachodayaat.
We meditate on the splendor of the Creator;
Who has manifested the Worlds;
Who alone is worthy of Worship;
Who is the embodiment of Knowledge and Light;
Who is the remover of all duality and ignorance;
May He awaken us.

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

1 kommentar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: