Yoga på hög nivå, dag 4

Imorse gick jag direkt till mattan och gjorde de fem suryanamaskara som är dagarnas minimum. till frukost åt jag endast en litenknäcke och en kopp kaffe, som jag av nån märklig anledning börjat med igen? Satte sedan en deg till eftermiddagens surdegsbak. Ammade Viktor och la honom sedan på en filt bredvid min yogamatta fortsatte där jag slutat tidigare, fem suryanamaskara B fullföljdes med härlig ujjaiy och försök att hålla bandhas. Viktor låg glatt bredvid tills jag kom till Prasarita paddottanasana C. Har kommit på att han fascineras av mina fingrar i luften, så jag vinkar ner till honom i trikonasana och parshvakonasana… Sen var det ej kul längre. Så Istället la jag hela viktors filt i framkanten på mattan så flöt det på igenom tre underbara, pashimottanasana med bebis framför mig, Dristhi på bebis! Fick bara leende tillbaka. Gjorde också purvottanasana, janu sirsasana A och B, marichiyasana A samt baddha konasana och upavistha konasana. Avslutade med savasana och då la jag honom på min mage, med ansiktet uppåt höll de små fingrarna och andades en fullkomligt avslappnad savasana full av värme, tacksamhet, kärlek och insikt i yogans djup, den finns där hela tiden nu mer än någonsin.

Santosha

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

2 kommentarer

  1. Wow…Å vad fint att Viktor kan var med på ett hörn. Har en lite för otålig bebis för det än så länge, men snart kanske 🙂
    Nu är det dags för mina asanas (snabbt medan Nils-Erik sover förmiddag), sen långpromis!
    Shanti
    Shanti
    Shanti

Kommentera

%d bloggare gillar detta: