Mysore äntligen

Igår var jag på Österlen och yogade.

Det var så härligt! Kent pratade om andningens effekter på yogan.
Att vi tillför energi i kroppen och med hjälp av andningen  stimulerar det centrala nervsystemet som i sin tur ger prana till kroppen.
Har vi andningen med oss i våra asana kan vi således utföra dem i avslappning och förlängning.
Utövar vi yoga på ett avslappnat sätt är vi rädda om våra leder och ligamenten byggs upp.
Vi gjorde kapalabhati med hjälp av en sekundklocka som tickade två tick per sekund. Det var till god hjälp för att hitta rytmen. Man blev alldeles varm i kroppen och ett påtagligt lugn spred sig. Övade även ujjai pranayama.
I primaryserie gick jag in för att göra varje asana “för sig” försökte hitta ett fokus i varje.  Andningen var med nästan hela tiden. Fick god hjälp i alla marichyasana. Jag är lite stelare i min högra skuldra så den fick jobba mycket. I assisteringen på Supta Parshvasahita sa Kent att han kunde känna en inre muskel uppe i låret som hoppade, intressant!
Jag försökte också att ha med mig alla namnen vid varje asana åtminstone fram till Supta Konasana.
I den avslutande sekvensen jobbade jag med 16 andetag respektive 8 andetag.

Santosha

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

2 kommentarer

  1. Kapalabhati är kraftfull. Det syns vem som utövar det dagligen.

    Beundransvärt att du kopplar in asanamemorering under yogandet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: