Kvällsyoga & morgonyoga

Igår var jag på yogaklass, hathayoga. Det var fokusering, grundning och förlängning som var huvudgrunderna i kvällens lektion.
Avslutningsvis gjorde vi pranayama följt av savasana.
Imorse vaknade jag fem och stod på mattan kvart över. Det blev fem suryanamaskara A, 2 av B samt konasana och huvudstående. Jag hade ingen balans i huvudstående så jag ramlade över. Har gjort det tidigare så jag blev inte rädd. Funderade istället på att det faktiskt är något som kommer så småningom att man ska trilla över.
Sköljde näsan stod länge i framåtböjning. 10 minuters pranayama, nadi shodana (växelvis andning) och kapalabhati.

Läste sedan i lite anteckningsböcker och hittade denna medning.

”Om vi bara gör yoga när vi mår bra då är det odiciplinerat, diciplin är att göra det alltid”

Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

2 kommentarer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: