Ashtanga vinyasa

I morse var jag på Mudita, i Baskemölla hos min yogalärare. Det var mysoreklass och det gick riktigt bra.
Kaminen sprakade hemtrevligt och det luktade så där gott som det gör på Mudita. Vi var ganska många, ett gäng som gjorde mysore och några nya som följde Kents ledda klass. Jag fick assistering i Prasarita paddottanasana, så underbart att igen få känna golvet och känslan i skuldrorna och i axlarna när det öppnar upp. Jag försökte koncentrera mig på andningen hela tiden tänka på att  den skulle vara lugn och inte forcerande, jämna behagliga och djupa andetag. Tog det lite försiktigt i Ardha baddha pashimottanasana då höfterna var lite stela. Jag gjorde inte riktigt alla vinyasa heller. Avslutade med Supta Parshvasahita (Liggande med ben i sidled) sedan Urdhva Dhanurasana (bryggor)
Kent hjälpte mig i mina dropbacks och jag gjorde två idag, kände att jag för en gång skull hade kontroll i mula bandha i dropbacksen. Det kommer det kommer.
Eftermiddagen ägnas åt familjemys med bok och OS på tv.
Imorgon är en ny vecka och kanske att rutinerna vill börja igen då..

Namaste

Ett svar till “Ashtanga vinyasa”

  1. Låter så skönt med bryggor och dropbacks! Och assistans! Skönt att du fick komma ner till Baskemölla slutligen! Snön här gör mig snart knäpp, tur att jag har yogan att fokusera på inåt för utåt är ju inget kul sedan låååång tid tillbaks. Längtar efter att våren ska börja utomhus med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.