Yogans upp och nedgång

Yogan går upp och ner för mig just nu. Jag bekymrar mig över att jag inte orkar gå upp på morgnarna. Det har ungefär blivit tre pass i veckan men jag vill ju hellre göra lite varje dag och helst på morgonen, min egen lilla stund på mattan då jag vaknar dagen.

Hela tiden tänker jag att imorgon så, då börjar jag … men så kommer morgonen och det är så skönt att sova en liten stund till. Bland de senaste yogastunderna är torsdagens yogapass det bästa. Jag går normalt på yoga på måndagar, men så kunde jag inte i måndags och bytte till torsdagen. Det var ett kanonpass mycket fokus på de stående asana, precis vad jag behöver. Jag har också börjat jobba på ett nytt sätt i Urdhva mukha svanasana, uppåtgående hunden. Förändringen jag jobbar med är att inte gå in i en djup bakåtböj när jag går upp utan istället komma upp ordentligt på fötterna och jobba med benen, kraft i armarna upp rejält med rumpan och en förlängning på överkroppen. Mycket snällare mot korsryggen.

Imorgon bär det av på de snöiga vägarna mot Mudita i Baskemölla på vackra Österlen, underbart. Jag har inte kunnat åka på två söndagar eftersom jag jobbat tokigt mycket.

Om shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

5 kommentarer

 1. Hej Anna.

  Jag har läst din blogg länge nu känns det som. Och jag uppskattar den verkligen. Att följa din resa. Lustigt med det du skriver för jag har precis börjat uppmärka att min korsrygg känns sedan jag började göra dropbacks i höstas. Gick ner snett varje gång och det satte sig på vänster sida i korsryggen. Nu gör det ont lite då och då i korsryggen och upptäckte att jag började fuska mig genom just Urdhva Mukha och Chaturanga för då kändes det lite bättre ;). Men så hittade jag det här på youtube som hjälpte mig skona korsryggen.

  http://www.youtube.com/profile?user=sadienardini#p/u/67/whDCGnuVbLE

  Känner så igen mig i det du skriver om det där med att tänka att imorgon, då ska jag yoga på morgonen igen, komma igång. Jag tänker ofta nästa vecka då ska jag yoga varje dag. Men icke då. Det går upp och ner och det gäller att tycka om sig själv ändå. En yogalärare sa till mig att om du yogar på grund av skuldkänslor för att du inte yogar så yogar du i lidande och det är inte yogiskt…

  Tack än en gång för din fina blogg.

  AnneSophie

 2. Det är verkligen berg och dalbana med yoga. Jag har försökt hemma nu i nån månad, men mellan skola och barn är tiden yttepytteliten. Dessutom är det här en trist tid på året.. jag lääääängtar till våren, sol och klar luft!
  Idag var jag på första klassen på min grundkurs i yoga, det kändes fantastiskt! Att få yoga med andra och känna dynamiken som blir i en grupp.
  Hoppas att det vänder snart!

  Om shanti shanti shanti
  Malin

 3. Hej Ann Sophie

  Tack för din pepp. Skönt att man inte är ensam med sina motgångar. Man ska vara rädd om sin rygg. Kloka ord du fick av läraren. Det är ett bra mantra. Jag ska tänka på det, men egot spelar en små spratt att de där skuldkänslorna de kommer titt som tätt.

  Tack för att du läser här
  kram

 4. Malin, Ja visst är tiden trist. Men samtidigt inte trist. Jag är glad för all snön vi har här i Skåne för en gångs skull. Det ger ett så fint vitt ljus. Härligt att du kommit igång med grundkursen.
  om shanti

 5. Hej,
  Jag känner igen mig med att känna mig bekymmersam över att jag inte har diciplinen att yoga hemma just nu. Jag går hellre till träningsstället och gör yoga i grupp. Är inte mycket för tidiga mornar heller och då blir det ju inte lustfyllt som det ska vara. Men det kanske ändrar sig med tiden.
  Ha en härlig söndag!
  Maria

Kommentera

%d bloggare gillar detta: