Yogapractice & filosofi

Dags att börja komma in i sina vanor igen!
Igår hade jag tänkt att yoga på morgonen, men efter att varit borta en vecka och inte eldat i huset var det tämligen kallt! 11 grader i sovrummet när vi gick och la oss. Jag har förfärligvt svårt att göra yoga när det är för kallt.
På kvällen sträckte jag ut mig på fakirmattan, så skönt. Jag njöt i 40 minuter, kände mig fullkomligt avslappnad.

Imorse gick jag upp halv sex och påbörjade min asanapractice det blev ca 35 minuter på mattan idag.
Jag upplevde att kroppen var stel. Jag brukar kunna gå rakt in i Adho mukha svanasana med hälarna planterade, idag fick jag böja lätt på knäna. Kroppen blev snabbt varm idag. Det tog lite emot i Hasta Padangusthasana positionen också.
Jag yogade mjukt.

Jag har anält mig på en fördjupningskurs i Ashtanga Vinyasa, i den ingår att man ska kunna alla ställningarnas namn samt betydelser i hela den första serien. Så nu är det dags att uppnå ett av mina mål 2009!
Jag ska nu skapa en sida med sanskritnamnen så jag kan öva. 
Om någon ser att jag har fel eller om det finns fler eller andra betydelser snälla kommentera det till mig!

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

2 kommentarer

  1. Tack för lyxigt sanskritlexikon 🙂 Jag pluggar från och till, på egen hand, men skulle jättegärna få hjälp på djupet också.

    Just nu är jag väldigt off i mitt bloggande, som jag skrev hos Emma (Fragile things) så är yoga något jag bara gör nu, som att borsta tänderna… det är inget jag analyserar eller funderar över. Och det är så skönt, så avslappnande och behövt!

    Namaste, Anna

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: