Yogapractice & filosofi

Dags att börja komma in i sina vanor igen!
Igår hade jag tänkt att yoga på morgonen, men efter att varit borta en vecka och inte eldat i huset var det tämligen kallt! 11 grader i sovrummet när vi gick och la oss. Jag har förfärligvt svårt att göra yoga när det är för kallt.
På kvällen sträckte jag ut mig på fakirmattan, så skönt. Jag njöt i 40 minuter, kände mig fullkomligt avslappnad.

Imorse gick jag upp halv sex och påbörjade min asanapractice det blev ca 35 minuter på mattan idag.
Jag upplevde att kroppen var stel. Jag brukar kunna gå rakt in i Adho mukha svanasana med hälarna planterade, idag fick jag böja lätt på knäna. Kroppen blev snabbt varm idag. Det tog lite emot i Hasta Padangusthasana positionen också.
Jag yogade mjukt.

Jag har anält mig på en fördjupningskurs i Ashtanga Vinyasa, i den ingår att man ska kunna alla ställningarnas namn samt betydelser i hela den första serien. Så nu är det dags att uppnå ett av mina mål 2009!
Jag ska nu skapa en sida med sanskritnamnen så jag kan öva. 
Om någon ser att jag har fel eller om det finns fler eller andra betydelser snälla kommentera det till mig!

2 svar till “Yogapractice & filosofi”

  1. Tack för lyxigt sanskritlexikon 🙂 Jag pluggar från och till, på egen hand, men skulle jättegärna få hjälp på djupet också.

    Just nu är jag väldigt off i mitt bloggande, som jag skrev hos Emma (Fragile things) så är yoga något jag bara gör nu, som att borsta tänderna… det är inget jag analyserar eller funderar över. Och det är så skönt, så avslappnande och behövt!

    Namaste, Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.