Yogaporträtt Silke

Näst på tur är Silke som började yoga för mig när jag började undervisa yoga i Kristianstad hos Tin på Yoga & Vänner.
Silke yoga oftast på morgonen och främst på Mysoreklasser. Läs om Silkes yogaresa ♡


När började du yoga?
Jag började med yoga redan i Tyskland ca. 2013 med power yoga.

Hur ofta yogar du i veckan och vilken yogaform?
Jag brukar göra yoga 2 gånger i veckan (ibland 1 gång) Asthanga yoga.

Är det skillnad på varför du yogar idag mot när du började?
Jag har blivit mjukare i kroppen och även flexiblare samt har jag mer muskelkraft.

Hur har yoga påverkat eller utvecklat dig?
Yoga har påverkat särskilt min rygg att den har blivit mycket mer flexibel och rörligare. När jag är på yoga så kan jag släppa taget och bara fokusera mig på yoga.

Vad älskar du mest med yoga?
Det jag älskar mest med yoga är att vara där och koncentrera mig på min kropp och själ.

Vilken yogaasana utmanar dig mest och varför?
Bryggor och balans är svåraste för mig och beror ofta på dagsform.

Vilken är din favorit yogaasana och varför?
Vridningar och framåtböjningar är lättast för mig och där kan jag slappna av och släppa spänningar.

Var drömmer du om att resa någonstans om du skulle åka på yogasemester?

Jag kan tänker mig att resa till Indien (Goa), Thailand och Grekland för Yoga. Från Indien kommer Yoga såklart. Thailand och Grekland har jag varit och jag tycker mycket om båda länder. Jag gillar särskild Thailand och sin kultur och religion.

Om du skulle bjuda in en vän till att prova på vem skulle du ge det till och varför?
Jag skulle gärna bjuda min man för att han har problem med nacken och ibland även med ryggen.

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: