Yogaporträtt Anna

Att få intervjua alla underbara personer har varit så roligt! Tack för att ni har delat ♡
Redan vid första intervjun funderade jag vad jag själv skulle svara. Därför skrev jag ner alla mina egna svar innan jag började läsa era. Så här kommer intervjun med mig.


När började du yoga?
Jag yogade första gången 1997 när jag var gravid första gången sedan gick jag min första yogakurs 2003 och började med Ashtangayoga 2006.

Hur ofta yogar du i veckan och vilken yogaform? Ashtangayoga 4-6 ggr/vecka Pranayama 2-3 ggr/vecka

Är det skillnad på varför du yogar idag mot när du började?
Anledningen är faktiskt densamma fortfarande. Jag yogar för att må bra. Yogar jag inte är det som det fattas något. Jag tror faktiskt att jag fick den känslan direkt på mattan, det är min egentid. Skillnaden som finns är isåfall att det idag är mycket mer än praktiken på mattan.

Hur har yoga påverkat eller utvecklat dig?
Yogan är det bästa som hänt mig. En effekt är att yogan lär mig saker om mig. Jag får utforska det inre och att med yogan i mitt liv är jag hemma i mig. Fysiskt utvecklar den hela tiden både framsteg men också backar.  Det går som upp och ner hela tiden. Ibland är yogan som en rymd, det tar nya vägar och cirklar runt. Det är oändligt och man vill bara lära mer och fördjupa mer.

Vad älskar du mest med yoga?
Jag älskar den fysiska praktiken på mattan och hur jag mår efter yogan. Den energi som flödar runt och den känslan att man bara är. Jag älskar att leva med yoga fullt ut och att ha rutiner. Jag älskar att studera yogafilosofin, recitera mantran och att få utöva pranayama. Det är en helhet!

Vilken yogaasana utmanar dig mest och varför?
Min största utmaning/ar just nu är Kapotasana, årets stora utmaning tror jag och Bakasana och framförallt B, att hoppa in i den. 

Vilken är din favorit yogaasana och varför?
Kan inte välja.. Urdhva Dhanurasana, för att den utmanar mig mentalt och håller min ryggrad öppen och mina ben starka och jag älskar drop backs. En annan nyvfavorit är Bharavadjasana, älskar vridningen man får till i den. Och sist men inte minst Baddhakonasana, den ger mig urkraft och fullständig kontroll över mula bandhas.

Var drömmer du om att resa någonstans om du skulle åka på yogasemester? Kreta är mitt semesteryogaparadis. På drömlistan finns att åka till Yoga Thailand och att få åka till Kaivalyadham i institute i Indien. 

Om du skulle bjuda in en vän till att prova på vem skulle du ge det till och varför?
Alla mina vänner yogar, ha ha.

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d