Yogaporträtt Annsofi

Nu har det blivit dags för kära Annsofi att bli intervjuad.

Annsofi började yoga för mig redan när jag hade yoga i Broby. Så härligt att få läsa om dig och jag älskar din yogasemester ♡


När började du yoga?
Vet inte riktigt. Jag har hållit på med yoga i olika former sen efter gymnasiet, 1993. Jag började yoga för dig, Anna 2016 i Broby.

Hur ofta yogar du i veckan och vilken yogaform? Det är väldigt varierat! Bra veckor med bra möjligheter kan det bil 2-3 gånger, andra veckor får jag inte till en enda gång. Jag praktiserar mestadels Ashtangayoga och vid enstaka tillfällen yinyoga.

Är det skillnad på varför du yogar idag mot när du började?
Nej, inte om jag tänker på yoga som bara asanas. Men annars har yogan blivit så mycket mer an bara rörelserna. Det är ett tankesätt, ett sätt att vara mot mig själv och andra, ett förhållningssätt till livet. Så i det fallet utövar jag yoga varje dag! Men hänvisning till fråga ovan!!😁

Hur har yoga påverkat eller utvecklat dig?
Jag är mer lyhörd mot min kropp och vad min knopp vill säga mig. Och även hur jag är mot andra personer och i situationer, jag är mer lyhörd och mer accepterande. Yogan har lärt mig att acceptera livet som det är och att det blir vad du gör det till utifrån vad du kan påverka här och nu.

Vad älskar du mest med yoga?
Närvaron i kropp och knopp. 

Vilken yogaasana utmanar dig mest och varför?
Alla vridningar och axelvridningar, som tex. Marichyasana. Jag har inte utvecklat rörligheten tillräckligt för att utföra dem fullt ut.

Vilken är din favorit yogaasana och varför?
Har lätt för framåtfällningar, både stående och sittande. Men vet inte riktigt om det är favoriter. Gillar nog mer axel- och huvudstående. Känns lite som barnet i mig får leka lite då, när man är upp och ner.

Var drömmer du om att resa någonstans om du skulle åka på yogasemester? Det jag drömmer allra mest om är att till få det där härliga lugnet och närvaron på mattan i mitt egna hem! En yogasemester hemma vore underbart!!!!☺️

Om du skulle bjuda in en vän till att prova på vem skulle du ge det till och varför?
Jag skulle säga mina två syskonbarn, Amanda, 24 år och Henrik, 20 år. För att det är en bra grund att ha med sig i livet och att de båda behöver få lite bättre kroppskontroll.

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d