Yogaporträtt Camilla

Näst på tur är Camilla som är en flitig elev på mattan. Många är de morgnar som du yogat med mig, tack för det Camilla och tack för att du supportar som du gör♡


När började du yoga?
Jag började med hot yoga 2015 men upptäckte ganska snart att Ashtangayoga passade mig bättre.

Hur ofta yogar du i veckan och vilken yogaform? Jag yogar 2-3 gånger i veckan. Oftast ashtangayoga, ibland yinyoga.

Är det skillnad på varför du yogar idag mot när du började?
Jag började yoga eftersom jag var sönderstressad och behövde ha större fokus att kunna vara här och nu. Att släppa alla andra tankar och bara fokusera på yoga när jag är på matten är fortfarande mitt största mål.

Hur har yoga påverkat eller utvecklat dig?
Jag sover bättre och har lättare att hantera stress när jag yogar regelbundet.Idag försöker jag vara mer prestigelös när jag yogar, Anna har hjälpt mig att acceptera att det är ok att inte orka alla ställningar och att backa och börja om. 

Vad älskar du mest med yoga?
I början tyckte jag det kändes konstigt att göra samma ställningar varje gång. Nu tycker jag det är ger trygghet och är avslappnande att inte behöva fundera, hjärnan får möjlighet att vila.

Vilken yogaasana utmanar dig mest och varför?
Spontant svarar jag bryggor, för det tycker jag är jobbigast, men alla ställningar som kräver öppning i höften är väldigt utmanande för mig.

Vilken är din favorit yogaasana och varför?
Huvudstående, en obeskrivlig känsla första gången jag vågade lita på mig själv och stå utan hjälp och vägg. Glömmer det aldrig, det var på min födelsedag. 

Var drömmer du om att resa någonstans om du skulle åka på yogasemester? Jag drömmer inte om något speciellt resmål, utan bara att få resa iväg med fokus på yoga och välbefinnande.

Om du skulle bjuda in en vän till att prova på vem skulle du ge det till och varför?
Mamma, hon skulle behöva stanna upp, ta hand om sig och unna sig yoga.

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d