Yogaporträtt Rosie

Nästa elev är min kära mamma som var med mig första gången jag gick hos en yogafröken. Något som är väldigt roligt är att vi på första lektionen fick läxa att skriva yogadagbok. Från min första klass finns att läsa, mamma bröt en tå. Det är en helt egen historia som jag kanske berättar en gång. Nu är det mammas tur att få bli intervjuad.
Möt Rosie Hennig ♡


Namn: Rosie Hennig

När började du yoga?
Jag började 2001 i samband med En teaterföreställning. Nervös.

Hur ofta yogar du i veckan och vilken yogaform?
Ca en till två gånger i  veckan. Ashtanga yoga.

Är det skillnad på varför du yogar idag mot när du började?
Mycket stor skillnad. Jag stannar längre i rörelsen och andas i takt. Jag lyssnar mycket mer inåt mig själv. Jag blir lättare ett med mattan. Jag har inte så hög prestation som tidigare.

Hur har yoga påverkat eller utvecklat dig?
Lugnare och mer fokuserad vid anspänning. Smidig och stark. Bra balans. Jag har fått en djupare relation till min livsåskådning

Vad älskar du mest med yoga?
Stillheten på mattan. Jag och rörelsen. Tryggheten att vänner som är vänner i yogarummet. Annas händer på ryggen som vägleder min kropp.

Vilken yogaasana utmanar dig mest och varför?
Den yogaasana som utmanar mig mest  är huvudstående. Jag strävar efter att magmusklerna blir så starka att jag med raka ben går upp och ner.

Vilken är din favorit yogaasana och varför?
Supta kurmasana tycker jag mycket om. Härligt när jag känner alla kroppsorgan runt mig som en groda.

Var drömmer du om att resa någonstans om du skulle åka på yogasemester?
Min älsklingsplats att yoga på är på SydKoster för Maria Boox och Elisabeth Johansson. Yoga med Anna Hennig på bryggan i Immeln. Höra fåglarna som ändå inte stör.

Om du skulle bjuda in en vän till att prova på vem skulle du ge det till och varför?
Jag vill ge Alice en yogabiljett. Jag tror att hon längtar efter yoga.

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d