Hur känns yoga?

Anna hennig gör yoga i shalan, Yogashala South Sweden

Jag har kommit på mig själv med att jag ofta pratar om hur det känns med yoga. Att jag kan säga till eleverna att försöka känna in sin kropp och se vad kroppen ger för svar den här dagen på mattan att de ska känna in sin dagsform. “Att de ska känna efter hur det känns idag”
Så har jag funderat ett tag på vad menas med det egentligen? Vad ska kännas och vad ska inte kännas… varför ska man känna in sin dagsform?

Kan det vara så att vi ibland känner för mycket, att vi håller på och ska känna efter hela tiden istället för att bara göra.
Så istället för att prata om att känna efter kan vi prata om att lyssna in kroppen och lyssna in den där känslan. Var känns det, kan jag möta mig själv just där? Kan jag våga utmana mig lite i det jag lyssnar in och kan jag njuta i känslan?

När dagar är mörka, morgnar är sega behöver vi rutinen, vi behöver disciplinen för att få till praktiken.

Bara rulla ut mattan, gör ditt bästa den dagen och njut av glädjen med att yoga, njut av gemenskapen med andra som utövar yoga och framförallt var nöjd och glad för det du GÖR inte för det du inte gör!

Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d