Yogaporträtt Hanna

Under året tänkte jag presentera några yogaelever som du träffar hos oss. Först ut är Hanna som just nu går en 2-årig yogautbildning för Maria Boox, vilken jag assisterar på. Hanna träffar ni även i lärrarollen då hon stöttar och hoppar in så fort hon kan.

Möt Hanna Sivesand ♡


När började du yoga?
Jag började yoga regelbundet för drygt tre år sedan.

Hur ofta yogar du i veckan och vilken yogaform?
Jag försöker yoga ungefär tre ggr i veckan. Det blir nästan bara Ashtangayoga, men ibland gör jag även lite yinyoga hemma.

Är det skillnad på varför du yogar idag mot när du började?
I början yogade jag nog mest för att bli lite rörligare, men efter ett tag blir man ju beroende! Sen får ju yogan en annan dimension när man även fördjupar sig i yogafilosofin.

Hur har yoga påverkat eller utvecklat dig?
Jag har en helt annan kropp än när jag började. Jag har blivit mycket smidigare och fått en helt annan kroppskontroll. Sen ger yogan även ett skönt lugn och gör att man kommer ner i varv. När jag yogar går jag helt in i mig själv och tiden och det runtomkring försvinner lite.

Vad älskar du mest med yoga?
Hmm…svår fråga för det finns ju så mycket som är positivt med yogan. Jag skulle nog säga helheten, kombinationen av rörelserna och andningen. När man kommer in i ett skönt flöde och allting bara flyter på. Sen älskar jag att komma till shalan för det är så mysigt och vi har så bra stämning!

Vilken yogaasana utmanar dig mest och varför?
Eftersom jag har varit så stel i baksida lår så får jag väl säga alla framåtfällningar. Paschimottanasana har ju aldrig varit någon favorit, men nu äntligen börjar det släppa, så där har jag verkligen fått öva mitt tålamod!

Vilken är din favorit yogaasana och varför?
Jag har många favoriter, men den position jag fastnade först för var huvudståendet. Älskar att vara uppochner! Sen gillar jag även vridningar, tycker det är så skönt för ryggen.

Var drömmer du om att resa någonstans om du skulle åka på yogasemester?
Just nu ser jag fram emot att åka på yogaretreat till Kreta i juni. Det ska bli så kul! Men sen skulle jag även gärna vilja åka till Indien när allt lugnat ner sig med corona.

Om du skulle bjuda in en vän till att prova på vem skulle du ge det till och varför?
Jag har många vänner som skulle må bra av att varva ner med yoga för många är så himla stressade. Alla mår ju bra av yoga!

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d