Kurmasana

Practice practice mitt mantra denna vecka är ITS ALL IN THE BEGINNING.
Jag lyssnar in kroppens motstånd med hjälp av det djupa andetaget, att verkligen försöka andas i motståndet. När vi praktiserar Ashtanga VinyasaYoga enligt mysore metoden, följer vi oss själva. Vi utgår bl.a. från det egna andetaget IN och UT. I de olika yogaställningarna, asanas infinner sig ett djup och en avslappning.
Kurmasana är en asana som ibland kommer i skymundan för att vi fokuserar på den som kommer efter, Supta Kurmasana där vi binder upp armarna på ryggen och lägger fötterna bakom huvudet. För många kan det vara så att man “glömmer” ställningen innan. När vi gick yogafördjupningen pratade vi mycket om hur viktig denna är. Kurmasana är en förberedande asana för så mycket. STANNA LÄNGE I DENNA!
Strävan är att få upp benen mot axlarna och att så småningom lyfta upp benen rakt fram. Detta kan tyckas helt omöjligt… Jag har jobbbat mycket med denna sista tiden och stannat bra mycket längre än fem andetag. På Mysoreklassen igår fick jag hjälp av bästa Alexandra att få upp benen lite högre. Jag började fokusera på andetaget och mitt i utandningen kände jag hur jag plötsligt bara sjönk ner mot golvet med båda axlarna och bara lyfte benen. Så fantastiskt, vilken känsla det var som att jag kunde ligga där forever.
Det är såklart en bit kvar att jobba men Practice and all is coming.
NAMASTE


av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d