Yogaworkshop

Det gick fler dagar än jag tänkt till jag skrev…
Jag har varit på yogaworkshop i helgen, Så himla underbart på många plan.-

Skönt att få göra något helt själv – en hel helg!
Mamma var med, så mysigt.
Vi var på fina, fina Mudita.
Alla människor som var där och gjorde det extra energifullt.
Ja, jag är helt salig efter tre intensiva och givande heldagar.
I fredagsmorse började vi med en timmes pranayama och två timmar Ashtanga Vinyasa.
Brunch efteråt, paus, sedan en timmes teori följt av två timmar thaimassage, hathayoga samt acroyoga.
De två följande dagarna var det ungefär samma upplägg, plus att vi i pausen såg en Bollywoodfilm, 3 idiots!
Den här filmen är ett måste att se! Jag har inte skrattat så mycket på evigheter. SUPER!
På kvällarna serverades det härliga middagar. ´Temat på helgen var PRANA och jag kan lova att den är väl påfylld.

Det var dessutom mycket som hände och släppte för mig på mattan. Jag tog det ganska lugnt och eftersom det var fokus på närvaro och andning samt pranan hela tiden så var det en mycket “flödande” yoga. Det förunderliga var att jag var mycket mer öppen än jag trodde att jag var. Speciellt i mina framåtböjar. Återsåg vaderna i pursvottanasana. Gjorde tom full Marichyasana B som jag nog inte gjort på två år!
Garbha Pindasana men utan händerna igenom ( håller runt) och hör och häpna jag gjorde CHAKRASA`NA utan att tänka mig för, den bara kom!
Kent sa att det har och göra med avslappning, häftigt tycker jag. För mig ligger det inte prestige i att kunna detta utan det är känslan över att jag har en kropp, det finns där bara jag tränar. Lyckokänslan att komma tillbaka till det kompletta liksom.

Roliga och lekfulla acroyoga asana på eftermiddagarna.
Kan det bli bättre?

Tack yoga

Namaste

 

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

6 kommentarer

 1. Å, herregud vad skönt det låter! Lyckans ost. Det är du väl värd! Chakrasana ja…har aldrig lyckats komma runt utan att vika nacken åt höger, får liksom inte till det där lyftet som behövs för att komma runt på ett snyggt sätt. Blir mest en bakåtkullerbytta som slutar med att jag står på knäna och måste krypa tillbaka fram på mattan för sedan inta chaturanga. Lite klumpigt alltså. Tror det ligger mycket i uddiyana bandha för min del att jobba med, behöver ett ordentligt knyck från magmusklerna helt enkelt. Har du något knep?

  1. Nåja… kanske inte en riktig chakrasana;) men en väldigt mjuk o behaglig kullerbytta. Provade gå in i chaturangan men det gick väl sådär i var nog inte så snyggt. Min lärare säger att det handlar om avslappning. åtminstone första delen av den. Jag tycker det är svårt att hålla mig på mattan hamnar långt bakom. vet inte hur man ska, men utöver avslappning tror jag som du att det sitter i uddiyana bandha, som känns långt bort för mig. usch jag vill bli smal nu..
   Idag hade vi planering gällande Stockholmsjobbet, jag kan vara ledig lördag fm en mysore med frukost, kan du? tror yogashala är lättast för mig. Är ledig torsdagskväll också, kan det vara ett alternativ? kram

  1. Absolut! Jag vet dock inte hur länge jag kan va ledig. Tror jag måste vara på Clarion till senast ett.. Det går inte tidigare?? Kram

 2. Hej Anna,

  Jag ska flytta till Kristianstad och är desperat efter att få fortsätta utöva bikramyoga! Har du funderat på att etablera ett bikramyogarum någonståna i nordöstra Sklåne?

  Eva

  1. Hej Eva. Tyvärr har vi ingen Bikram här – det finns två privata yogalärare i Kristianstad + yoga på Friskis och friskvårrdshuset. Den jag rekommenderar är Irene, hon undervisar i dynamisk yoga ( irentljus.se) rättså lugn yoga, men man lär sig mycket av henne. På sikt är min förhoppning att utöka med fler klasser och då definitivt i Kristianstad. Jag kan tänka mig att du skulle gilla ashtanga då den jobbar djupt i kroppen och man blir väldigt varm/ svettig av den. I dagsläget börjar mina klasser i Immeln nu på söndagar. Beroende på var Kristianstad du ska flytta, det kanske inte är så långt? Kristianstad C till Immeln är ca 2 1/2mil. Du är jättevälkommen. Min hemsida: annayoga.se

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: