Mitt år

Många summerar sitt år och blickar tillbaka på allt som hänt och 2011 för mig var ett mycket händelserikt år.
Det inleddes med en riktig härlig vargavinter och jag var höggravid en underbar väntan där jag valde att vara ledig en månad innan födsel dels för att bara vara men också för att jag trodde att jag skulle föda tidigare än beräknat.
Varje dag gick jag och mannen promenader, långsamma… Jag yogade mycket, vilade, bakade till barnen kom från skolan sorterade saker, rensade och förberedde mig mentalt för det nya livet som skulle komma. Lärde känna Frida som jag mentalt delade mycket med i just vid denna tid, jag fick massor av stöd och fina meddelande på min blogg. Januari var fantastisk!

Inledningsvis i februari började jag förstå att jag inte skulle föda “i tid” vilket jag är glad för idag då jag njöt in i det sista med min mage. Det kom en rejäl storm till oss här i Skåne och jag upplevde en magisk gravidnatt. Var klarvaken och fick för mig att tänk om det var dags… Tillbringade två timmar mitt i natten med hela rummet fullt av tända ljus, musik yogamattan, magen och allt var helt magiskt har nog aldrig varit så närvarande som just då, den stunden.
Två dagar senare föddes Viktor – hela familjens kärlek. Kan inte beskriva med ord mina känslor just då. Att få ett barn till är det bästa som någonsin hänt mig och vilken kraft det gav hela familjen.

 

Med en och en halvmånaders bäbis gav vi oss iväg till Norge för skidåkning. Vi fick en härlig vecka i fjällen med skidåkning. Jag och mannen åkte halva dagen var. Sista dagen fick jag ett fantastiskt snowboardåk i puder – Härligt!

När vi kom hem började våren, en fantastisk vår där sommaren började redan i maj. Jag yogade mycket med bäbis, var på mysoreklass med honom och gick mycket långpromenader.
Hela Maj låg vi på en filt på gräsmattan allt var ett sådant lyckorus, älskade våren.

 

I juni försvann mina asana, jag hade inte tid, det var så mycket annat. En konstig känsla, jag behövde plötsligt inte mattan….
Vi åkte iväg på en underbar semester, vi körde husbil genom hela Europa med slutmål Kroatien! En helt fantastisk resa där vi fick uppleva så mycket. Perfekt att resa med en så liten då jag ammade och han fortfarande sov väldigt mycket på ett dygn. Känslan med att campa utomlands var och är mycket speciell. Framförallt friheten, att ta varje dag som den kommer och att vara helt oberoende av att när man åker vidare och om man gör det!

I juli började jag springa! Gav mig själv en utmaning och joggade varje dag i ett par veckor. Blev riktigt förtjust i denna nya aktivitet. Jag som hatat det tidigare älskar det plötsligt! Effektivitet börjar uppskattas, det ska “gå snabbt” att träna så det är avklarat och jag hinner annat. Har fortsatt med joggingen med inte lika ofta. Yogade ofta på vår brygga ett par solhälsningar i anslutning till jogging. Vi var på Backafestivalen, folkmusikfestival på Österlen, Camping i Hällevik, segling på Västkusten! Sannerligen en upplevelsefull sommar, som främst bestod av bestod av en sak – NÄRVARO!
Bloggen fick ge avkall från min tid bloggpausade mycket!
Men skrev fysisk dagbok istället.
Under Viktors första halvår hände så mycket man kan skriva en roman om allt. Det är förunderligt hur snabbt allt bara sker.
I augusti började jag jobba halvtid och mannen fick vara pappaledig. Ett mycket bra beslut som gjorde att jag kan dra ut på min mammaledighet mycket längre.

Hösten bara rusade iväg så mycket hände hela tiden, dagarna liksom försvann. Jag joggade, yogade började med riktiga långpromenader. Vi var på spa i Båstad, mina tankar på att börja undervisa i yogan kom tillbaka och en längtan började ta form.
Jag “glömde bort bloggen” ett tag och det var utmanande att sy ihop vardagen och att känna sig tillräcklig överallt.
Jag blev tillfrågad om att vara yogalärare en dag på Mudita, JÄTTEKUL det gav mersmak och jag har en stor tro på att mina drömmar kommer att bli verkliga.

Året avslutades med en stark längtan tillbaka till mattan som jag övergett alldeles för länge. Stelt och “ovant” ställde jag mig på mattan där jag nu lovat mig själv att skynda långsamt.

 

Summeringen av detta år är:

Kärlek för min familj
Tacksamhet
Närvaro
Lycka
och Mersmak

Om Shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

8 kommentarer

 1. Å, vad fint summerat! Tack, för att du delar. Jag minns detta år så väl! Känner igen dina bilder, dina händelser…vi har verkligen följts åt, och du har också varit en stor inspiration och stöd för mig under denna tid. Märkligt, och ändå har vi inte ens träffats “in real life” än 🙂 Fina ord och tankar kring den gångna tiden…Inspirerande.

  Släpp aldrig drömmen om att undervisa, Anna. Det var så det började för mig: med en liten “tänk om”-tanke. Både när jag valde att studera till gymnasielärare och nu senast yogalärare. Håll kvar tankar och känslor som ger mersmak och utforska dessa är mitt råd.

  Och, du! jag har en stark känsla av att du inom en snar framtid kommer att undervisa i yoga…

  Shanti om
  F.

  1. Tack Nina. Vad glad jag blir. Ibland känner man sig som en urmoder. Vad kul med din utbildning! Verkar spännande 🙂 kram

 2. Vilket fantastiskt, stort och betydelsefullt år 2011 var för Dig och Din familj.

  Må gott och se till att 2012 bli minst lika bra 🙂

  Kram Lotta

Lämna ett svar

%d