Uppdatering

En liten uppdatering från mig.

Dessvärre har jobbet och att vara gravid tagit överhand varpå jag inte har yogat på en månad! Usch känns hemskt att erkänna detta framförallt för sig själv. Man får väl helt enkelt tro att det varit behövligt…
En sak kan jag konstatera att när man inte yogar är man inte HEL!
Kent pratade en gång om medvetandets betydelse för yogan och dess innebörd.
Att vi yogar för att komma i kontakt med oss själva vårt medvetande. När vi utövar yoga ska vi göra detta medvetet och med ett öppet medvetande över utövandet och fokus på det inre medvetandet –  detta för att bli medvetna om vem vi är.
Låter kanske komplicerat och snurrigt men nu när jag då inte yogat på länge är det som att jag tappat bort mitt medvetande, vissa dagar vet jag knappt vem jag är saker känns likgiltiga och ointressanta.
Hoppas verkligen att jag ska komma i fas nu med mig själv och börja mentalt förbereda mig inför stundande förlossning. Jag går snart in i vecka 36 så det är inte långt tid kvar.
Jag har slutat jobba nu, det känns läskigt… men hoppas att den här tiden ska ge lite yogaplats nu innan förlossningen, känns som jag skulle behöva det.

Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

6 kommentarer

 1. Vad härligt med en uppdatering! Jag har saknat dig här. Skönt att höra att du mår bra och att du faktiskt ändå tar hand om dig såhär bara några veckor innan bebisen kommer. Min yoga “försvann” också i slutet av graviditeterna, jag tror att det är kroppens sätt att säga att det är dags för vila och återhämtning. Yogan kommer tillbaka, jag lovar!
  Kram och god fortsättning!

 2. Oj så länge sedan jag läste din blogg, du är ju snart förälder! Så fantastiskt! Vårt knytte är nu 10 månader men på nåt vis känns det precis som igår. Förra vintern var jag ju i 32:e veckan eller så den här tiden. Jag slutade också jobba 4 veckor före BF, vilket var skönt. Dock yogade jag in i det sista, har du kikat på min blogg och fått tips om gravidyogan jag gjorde under graviditeten?

 3. Välkommen tillbakas till blogglivet!

  Nu har du ett ypperligt tillfälle att investera yogatid för dig och din växande bebis, något som ni bägge kommer att må bra av när dagen D infaller.

  Lycksamma och energigivande yogastunder!

  Nyårskramar från Japan

 4. Tänkte på dig igår Anna och idag finns en uppdatering! Härligt. Och jag förstår precis vad du menar med att inte vara hel när man inte yogar. Men du behöver säkert vila också. Yogan kan ju se så otroligt olika ut. Kanske ska du bara göra sittande och liggande nu med asanas som ger plats för bäbisen och som stärker ditt bäcken? Du vet säkert allt redan, vill bara peppa lite extra 🙂 Må så gott Anna och ha ett Gott Nytt År! kram

 5. Maria. Tack. Jag har saknat bloggen själv också och den stora gemenskapen i cyber. Kram tillbaka och ett härligt 2011
  Maria (peppen) TAck för uppmuntran och gravidyogasidan – jag yogade imorse!
  Sue, Det låter härligt att få investera yogatid med magen och snart med den nyfödde! Nyårskram tillbaka!
  Annika, Ja, det är konstigt med att vara hel, tänk så många människor som skulle bli just hela av att få yoga regelbundet. Det är väl kontinuteten som gör det..? Gott nytt tillbaka och kram

 6. Vad kul att du är tillbaka och att bäbis och du mår bra. har tänkt på dig mycket då du inte uppdaterat… Ja, utan yogan är man inte hel. Det är först när man inte utövar som man märker det tycker jag! KRAM

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: