Ashtanga vinyasa och gravid i vecka 26

Nu har jag gått in i graviditetsvecka 26!
Tiden rusar iväg. Yogan för tillfället är reviderad till två gånger i veckan.
Ett stort framsteg är att jag har kommit så långt att jag nu går upp när jag vaknar 05…
Har vaknat ännu tidigare nån morgon men där har det fått bli stopp.

Var på mysoreklass i söndags, det var som vanligt jättebra. Vi ska nu byta dag ett tag framöver. Tror att det är många som tycker det är tidigt med 08 på morgonen så nu ska det vara 09.oo lördagar istället.
Det bästa med det bytet var att jag kan komma 07.00 istället om jag vill och träna med Kent, super då har man två möjligheter. Efter en normal fredag ( somnat trött) kan jag gå upp som vanligt, tidigt åka och träna och vara hemma i tid. Har jag en lördag då jag jobbat fredagkvällen, är det överkomligt att gå upp och satsa på den sena tiden. Vi får se!

Ashtanga vinyasa passet i söndags var lika utmanande som vanligt. Utmanande att göra ashtangaygans primary serie med magen som börjar bli riktigt stor nu.
Egentligen gör jag det mesta fast lite annorlunda. Jag hade ett par riktigt underbara drop backs, den ena gången gick jag dessutom nästan ner.
La även till fler sidovridningar utifrån de sittande positionerna samt i upavistha konasana.
Gjorde om avslutningen till en lugnare variant med ett platt bolster, först under höften liggande mot väggen med benen på väggen, sedan med kudden under ryggen, Skönt på alla sätt! Det jag tog bort /bytte till detta var skulderstående samt matsyasana. Däremot gjorde jag huvudstående.
Att gå upp i huvudståendet som tidigare funkar inte. Fick lov att sparka upp det ena benet ( nu när jag är gravid) och på så sätt komma in i det, det gjorde ju det lättare, jag som försökte gå upp med delade ben under kontroll…

Var väldigt inspirerad efter träningen och googlade på gravid och yoga. Hittade härliga bilder och text på  denna sidan.
Samt en hel hög med gravidyogabilder här.
Det märks vart mitt fokus är !

Hade träningsvärk i hela kroppen igår!

Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

3 kommentarer

  1. Har tänkt på dig till och från sedan jag läste det här inlägget när du skrev det. Blev lite orolig och konfunderad. Huvudstående… Var rädd om dig! kramkram

  2. Hej Anna!

    Grattis till den lilla nya som kommer snart! Du vet att jag ar periodare och laser i kapp bloggen nar jag hinner. Sa fantastiskt kul och haftigt att kunna jamfora hur yogan och kropp/sjal kanns bade som gravid och inte. Kram Asa

  3. Ja visst går tiden snabbt! Jag är i graviditetvecka 21 och mår så mycket bättre nu än först månaderna. Har börjat på gravidyoga! Det är kundaliniyoga och lite nytt för mig. Mycket meditation och mantran. Känns som att jag kan ha stor nytta av detta vid förlossningen. Längtar dock efter ett yogapass med Maya! Sköt om er! Har förresten gett dig en Beutiful Blogger Award på min blogg. Så pass it on – om du har lust. kram

Kommentera

%d bloggare gillar detta: