Yogamorgon

Jag vaknade inte 5 men iallafall 5.30. Lovely!
det blev 40 minuter med sköna asana idag. Jag gjorde fem suryanamaskara A och tre b. Bredbent padanghusthasana och padahastasana. Trikonasana A och Parsva konasana A.
Prasarita paddottanasana A, Utthita Parsvakonasana, Ardha Baddha Padma Uttanasana (Utan att böja mig ner och utan att hålla foten på ryggen) Utkatasana, Virabhadrasana A och B.
Baddha konasana, Supta konasana samt i sidled i sidostretchen. Sist savasana.
Mina solhälsningar har förändrats drastiskt med magen, de har anpassat sig efter magen.
När jag går ner i uttanasana böjer jag lite grann på benen samt står bredbant så magen får plats mellan. När jag sedan sträcker fram har jag händerna en bit framför mig så att ryggen sträcker ut. Ibland sätter jag händerna på knäna och sträcker därifrån. Jag hoppar såklart inte bak utan kliver med ett långt steg bak ( väldigt skönt och uppöppnande) Jag försöker byta ben när jag kommer ihåg. Hur jag går in i chaturangan varierar lite med humöret. Jag klöarar fortfarande att gå ner på fötterna men oftast vilar jag mig igenom/in i den med att sätta i knäna. Men när knäna är i stöter magen snabbare i. I de fallen vänder jag nästan direkt upp i Uppåtgående, Urdhva Mukha svanasana. Jag provade imorse att gå rakt in i uppåtgående. det var också skönt.
I förmiddags var jag hos barnmorskan och fick för första gången höra bebisens hjätrta slå. Det hoppade mellan 155 och 166 i hjärtljuden, eftersom bebisen snurrade runt och sprallade i magen. Den kanske hade sin morgonyoga.

Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

7 kommentarer

 1. Jag minns min practice med bebis i magen. Det är en magisk yoga, på många olika sätt och vis. Lite avundsjuk blir jag, för den där magen…och de där hjärtljuden…åh!

 2. Stina, välkommen. Kollade precis din blogg och såg ju då att du står bakom min bebissidan. Kul! Där brukar jag läsa:-)
  Helt rätt med yogaövningar, det finns massor av olika asana man kan göra ända fram till förlossningen. Jag har inte gått någon gravidyoga utan jag yogar efter känslan i kroppen och följer min ordinarie yogaserie.
  Maria, Ja det är SÅ mysigt det är ju inte så länge sen du var där! Men tänk vad duktig du är som nu börjar träna som innan igen! ( Läser hos dig hela tiden även om jag inte kommenterat på länge.) Hälsa Lina om du träffar henne. Nina, Ja tänk vad bäbisen kan yoga där inne. Hon/Han kan nog fler asana än vad vi kan eller åtminstone på ett mycket akrobatiskt sätt…

  Kram

 3. Hej vännen!

  Underbart med ditt lugn, att du yogar utifrån dina förutsättningar och känner dig fram – precis så tror jag att det ska vara.

  Jag är på G med bloggen igen. Ny adress och nytt namn – men samma infallsvinkel – att babbla rakt ut i cybern.

  Hoppas vi hinner en lunch nästa vecka!

  Kram!

Lämna ett svar

%d