En vecka med yoga

Jag blev så inspirerad häromveckan av Mikaela som har bestämt sig för att ta tag i sin dagliga practice genom att utmana sig själv och göra lite yoga varje dag i 6 veckor! Jag hakade på hennes andra vecka och det har gått riktigt bra för mig. Jag känner mig nöjd. Dock valde jag att lördagen fick lov att vara traditionsenlig vilodag.

I morse vaknade  jag superpigg tjugo över fyra ! Faktiskt övervägde jag att gå upp men jag somnade om till tio i sex. Då jag gick upp för att vika tvätt, meditera en stund njuta av en rökelse och bara vara. Satte mig en stund vid datorn och upptäckte då att klockan på datorn var tio över sju! Jag hade missat sommartidsändringen….

Det var att snabbt göra sig klar för avresa mot Österlen. Jag  såg  mycket fram emot att se hur det var på Mysoreklassen på Mudita med tanke på att jag faktiskt yogat hela veckan. Shalan var härligt upptänd med sprakande brasa och riktigt riktigt varmt.
Jag fick lite intressanta korrigeringar, i Janu sirsasana C fick jag för första gången en assistans/tips. Det var att när jag vikt ut mitt ben och skulle sätta ner foten var rådet att vrida ryggen i sidled bakåt mot janu sirsasanabenet och i det läget sätta ner foten. Helt otroligt vilken skillnad det gjorde. Kom mycket djupare ner i den. Jag arbetade mycket med mina dropbacks idag. Jag gjorde ett par på egen hand mot väggen då fokuserade jag på att få armarna så raka att  de följde väggen uppifrån och ner.  Jag gick upp och ner två gånger. När Kent hjälpte mig utan väggen gjorde jag tre stycken till . Jag kände att det gick bättre än det brukar göra och jag kunde känna kraften i mulha bandha.

Nu ser jag fram emot en ny yogavecka.

Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

4 kommentarer

  1. Det är häftigt med utmaningar där man gör sin practice varje dag under en längre tid. En hinner liksom in i yogan på ett annat sätt då. Lycka till med resterande veckor! Om Shanti.

  2. Ja, ibland behövs de där utmaningarna för att man ska arbeta in en rutin och komma igång.
    Om shanti

  3. Halloj! Det låter ju härligt med 6 veckors yoga. Jag tror bestämt jag hakar på, för nu är det så mycket som är måsten med kursen att jag vill ha egentid med. Ska fundera vidare på hur jag ska lägga upp mitt vårhemmaretreat, så håll koll på min blogg 😀

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: