Mysore

Idag har jag varit på Mudita Yoga på en mysoreklass. Det är så härligt. Eftersom jag gör min ashtangayoga hemma på egen hand i veckorna är det så härligt att få göra hela serien för min lärare och få assistans i de olika positionerna. En dag i veckan kör jag till Österlens vackra Baskemölla där jag yogar. (På somrarna blir det oftare)
Jag fick små tillrättningar i lite nya positioner idag. Det är alltid intressant. Tex. i Virabhadrasana A blev jag rättad i hur jag håller handflatorna. Händerna ska verkligen gå emot varandra, kloss i kloss. Den lilla detaljen gav en oerhörd kraft till resten av positionen. I Prasarita padottanasana C  gick jag med lärarens hjälp ner hela vägen med händerna i golvet, WOW , jag trodde aldrig att jag skulle klara det. ” Do Your practice and all is coming ” . Precis innan jag nådde golvet gjorde det lite ont i axlarna, när jag kände golvet tog det ett par sekunder innan jag blev medveten om att det var golvet jag “stött mot”. Väl i golvet gjorde det inte ont alls. Jag har alltid tyckt att det är svårt att känna var armarna egentligen är när jag har de bakom mig. Kunde inte drömma om att jag varit så nära. Resten av yogasanas gick kanon, kändes plötsligt som om ingenting var omöjligt! Jag gjorde inte så mycket av de avslutande positionerna då jag har mens. Jag brukar ta det lugnt med de upp och nervända positionerna mensens tre första dagar.

Jag älskar ashtangayoga, det är det bästa som hänt mig.

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

8 kommentarer

 1. Vad fint att det känns så bra för dig!
  Jag hoppas på att inte ha så ont i tatueringarna imorgon, för då blir det yoga.. tänkte försöka hinna med alla 4 pass denna vecka. Men livet har ju en tendens att komma ivägen.

  Meditationen har inte blivit av än. Jag behöver alltid en knuff i baken om jag ska komma igång med saker.. Eller tidspress, har jag en deadline går allting super. Men jag ska försöka ta mig tid att gå igenom det i veckan. Vilken fantastisk video du länkade. Det är sånt som skulle fungera för mig i mitt liv, och det är ju det allt handlar om.
  Tack

  1. Idun!

   Det kommer när det är dags. Det som är så fint med Thick Nath Hahn är att meditation finns överalllt.
   Är så nyfiken på tatueringen!

 2. Hej Anna
  Följer din blogg o läser då o då för att få inspiration. Är hathayogaledare men har svårt att göra yoga under veckan. Är därför imponerad hur du får ihop det med yoga på morgonen o familj!
  Lycka till!

  1. Anna, Välkommen välkommen. Vad roligt att jag kan inspirera dig.
   Vad härligt att få vara lärare! Jag ser fram emot när jag når dit.
   Det är inte alltid lätt att få ihop tiden. Morgonen har blivit den tiden som funkar för mig.
   Ibland tar det emot och ibland är det väldigt slarvigt jag är glad för det lilla.

  1. Pain. Jag brukar googla de olika namnen på bildsök, helt otroligt vad mycket det finns.
   Kram

 3. Hej Anna!

  Vad fin din blogg är! Jag dyker ner då och då, lär mig massor! Jag funderar fortfarande att hänga med till Österlen i maj, vi får se om jag får ihop det..

  Vi hörs snart!
  kram
  a

 4. Alexandra, det vore jättekul om du bokar in dig i maj.
  Jag har bokat alla dagarna. Om man vill kan man välja delar av helgen ( tror jag) maila dem och kolla. Jag ska dit på söndag så jag kan fråga också. Jag kommer hur som helst att köra alla dagarna så du kan åka med mig.
  Anna

Lämna ett svar

%d