Upp och hoppa!

Det är bara att gå upp ur sängen på morgonen som gäller! Knepet är att så fort klockan ringer så tar man ett ben i taget, inga ursäkter. DET ÄR BARA ATT BESTÄMMA SIG och sen utföra handlingen.
Jag tvättar ansiktet med kallt vatten för att vakna till, sen har jag mina morgonrutiner när jag går ner. Jag tänder ljus och en liten rökelse. Dricker ett glas med green barley samt nässköljning följt av en kort stund pranayama.  Jag sköljer två kannor, en i varje näsborre. Har läst att det bygger på att använda netin varje dag. Jag är väldigt pollenallergisk och nu hoppas jag att nässköljningen ska hjälpa mig mot detta!

Efter alla ”ritualer” sitter jag på mattan! Imorse var klockan tjugo över fem! Härligt. Halv sex kom mamma som kör till mig en dag i veckan och vi yogar tillsammans. Det är mycket mysigt, är så tacksam och glad för det.
Positionerna vi gjorde idag var:

Suryanamaskara A & B
Padangusthasana
Pada Hastasana
Utthita Tri konasana
Parivrtta Tri Konasana
Utthita Parsvakonasana
Parivrtta Parsvakonasana
Prasarita Padottanasana
Utthita Parsvottanasana
utthita Hasta Padangusthasana
Uttthita Parsvasahita
Utthita Eka Padasana
Utkatasana
Virabhadrasana
Dandasana
Pashimattanasana
Ardha Baddha Padma Pashimottanasana
Trianga Mukhaikapada Pashimottanasana
Janu Sirsasana A & C
Marichyasana  A & C

Samt avslutande

Det tog 60 minuter exakt

3 svar till “Upp och hoppa!”

  1. Netikanna skaffade jag mig under graviditeten, det är jätteskönt att skölja bort stopp. Hoppas det mildrar dina pollenbesvär, sånt är eländigt…
    /Helle

  2. Jag tänker precis som du! Jag har inte så besvärlig pollenallergi men det vore skönt att slippa. Mera nässköljning åt folket!

  3. Du har en grym karaktär! Jag avundas din beslutsamhet om morgonträning. Själv är jag inte ens i närheten av att vara så disciplinerad. Sen vet jag ju att allt går i perioder – jag har haft veckor då jag tränat i princip varje morgon, tidigt, och tagit mej igenom ett fullängds ashtangapass. Denhär vintern har det inte varit så och ändå har jag haft yogan med mej.

    You go, Anna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.