Dag två! Nu ska rutinen följas…

…med att yoga en liten stund varje dag!

Imorse gjorde jag faktiskt alla de stående asana ur ashtangayogans primary serie.
Sedan nästan hela avslutningen. Man hinner inte så mycket som man tror på morgonen. Jag gick upp fem i dag, det var lite svårare än igår men med ett ben i taget så.
Jag hade svårt för att somna igår, vi låg och diskuterade framtida planer med boende och mål i livet. Tankarna snurrade under natten – att våga ta steget till förändring, är det vad jag vill? Vad är viktigt, Man kan inte leva på minnen, att vara lycklig, att vara nöjd
Innan jag somnade låg jag på spikmattan, det var mycket avslappnande, men mot slutet upplevde jag en ny känsla. Det började ömma på vissa punkter! Vet inte om det var något som släppte, eller så låg jag för länge på den. Vet inte hur länge men det var över 45 minuter. Känner inget konstigt idag. Det var länge sen jag låg på spikmattan, jag inbillar mig att man inte ska göra det för ofta. Det får inte bli ett beroende.

sahasrarachakra1

Om Shanti

11 svar till “Dag två! Nu ska rutinen följas…”

 1. God morgon!
  Va du är duktig som orkar gå upp så tidigt och yoga, en eloge till dig!
  Här har vi försovit oss i 2 dagar nu…inte jag då..hihi..jag har ju inget att passa..

  Ha en härlig dag och njut!

 2. Om spikmattan – jag ligger på den rätt sällan och jag tänker tvärtom, att för bästa effekt ska man nog ligga på den ofta ofta så att saker drivs ut eller stimuleras eller vad den nu egentligen gör.

  Peppande med yogan! Jag sitter här och dricker te och känner efter om jag iiiids yoga och efter att ha läst ditt inlägg ska jag ställa mig och göra några asanas. Yoga for the win!

 3. Spikmatteäventyret har jag framför mig, min anländer denna vecka. Tar tacksamt emot alla tips!
  Kram Helle

 4. Nina, det låter som ett bra sätt att försova sig på! Du får se till och finna en stund på dagen.
  För mig måste det bli morgonen och så tidigt innan barnen går upp.
  Ylva, Jag tror att du har rätt med spikmattan, för mig var det lite så att jag låg på den i savasana verje dag, kände att det var ju en grej för sig icke att blanda ihop med spikmattan.
  Helle, Lycka till, spännande. Vilken spikmatta har du beställt?

 5. Kloka ord. Måste upprepas igen!
  ” att våga är att förlora fotfästet en stund , att inte våga är att förlora sig själv “
  Det ska jag ta till mig, Tack!

 6. Bidala Tulana; man står på alla fyra med ansiktet neråt (typ bordet) och så sträcker man ut höger ben och vänster arm rakt ut. Balansera 30 -60 sek. Och sedan detsamma med andra sidan. Jag känner igen den från hemma-gympa-övningar men visste inte att den fanns inom yogan också förrän jag såg den i min yogabok imorse.
  Finns visst en variant av den där man sträcker ut och UPP arm och ben så att man kan ta fatt i foten med armen bakom (ovanför) ryggen. Jag testade inte den, var svajig nog i grundpositionen.

  Lyckas jag förklara så att du ser rörelsen? Känner du till den?

  1. Åh vad härligt Helle!
   Jag ska önska mig en sån så småningom, är ju perfekt då den är formbar.
   Hoppas du kommer att gilla den!

 7. Spikmattan! Tänk vad den blivit populär och t o m trendig! Jag hörde av en akupunktör, mycket duktig och erfaren, att man inte ska ligga för ofta på spikmattan – kan bli för mycket stimulans av vissa punkter. Inom akupunkturen så sätter man nålarna olika varje dag utifrån pulsarna. Men här går det visserligen inte hål men jag har känt att om jag ligger på den varje kväll, då blir det för mycket, då kan jag nästan få ont istället där jag haft besvär som lindrats tidigare.

  Förnyelse? Tja, det är nog lite segt för de flesta av oss, men läste nyligen i Iyengar att det är egot som talar. Annars flyter vi bara med i det som händer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.