En härlig morgon

Igår kväll innan jag skulle sova låg kag och pluggade sanskrit namnen. Jag märkte att mitt lexikon har blandat sig! Mycket märkligt men ibland när jag skriver i bloggen så hoppar orden upp ett par rader utan att jag hinner märka det och plötsligt är jag på en annan rad. Kanske att det har med min nya dator att göra eller i wordpresstemat. Någon som varit med om detta? Det kanske bara är en inställningsgrej!

Idag gick jag lätt upp strax innan fem. Det märks att det börjar bli ljusare. Morgonen vaknar tidigare det är fantastiskt fint från min shalas fönster. Jag har ju en enorm förmån att kunna ha gjort en egen shala i ett av våra rum – vårt finaste rum. Tre stora fönster 1,80 höga som vetter ut mot sjön, putsade väggar & klinkersgolv!
Detta rummet är vårt matrum där vi har ”finbordet” Hur många gånger sitter man i matsal, när man har ett stort köksbord? Vi gör det nästa aldrig. Så sakta började jag dra bordet åt sidan ett par veckor, sedan flyttade jag in stolarna i tvättstugan och slutligen minimerades bordet till ett litet runt bord med två stolar runt…
Jag förklarade för familjen att det yogas mer i rummet än det används som matsal.  Dessutom är rummet mycket trevligare nu när fönstrenas ljus bara strålar upp hela rummet.
För ett tag sedan när barnens kusiner sov över så tillbringade alla kusinerna kvällen i yogarummet och byggde upp ett spa! De masserade varandra och oss,  låg på spikmattor, lyssnade på meditationsmusik tände rökelse och ljus. De byggde t. o m. ut shalan med madrasser som fick fungera som massagesängar.
Familjen har inte riktigt vant sig vid att det numera heter yogarummet – men det kommer de snart att acceptera!

Morgonens ritualer började med nässköljning sedan provade jag att ställa mig i sirsasana  meditation i 20 minuter, 5 suryanamaskara A, 5 suryanamaskara B, Utthita Hasta Padanghustasana, Padahastasana, Utthita trikonasana, Parivrtta Trikonasana, Salamba Sarvangasana, Halasana, Karna Pidasana, Och sist Savasana.
Det var en skön start på dagen odch riktigt härligt att kunna skåda morgonen som vaknade. Solen som letade sig fram över den frostbelagda gräsmattan och sjön glittrade.
Att det inte blev så många asanas gör inget för ikväll ska jag yoga på hathayoga intensiv pass.

Om
aum1

5 svar till “En härlig morgon”

 1. Åååh! Det låter så härligt! Jag får oxå sån lust att fixa till mitt eget yoga rum.. får se om jag kanske kan börja med det till helgen?!
  Fast nå stora fönster lär jag få glömma, bara ett litet finns där men det blir ju mysigt med ljus och lyktor och sånt.

  Njut av den begynnande våren!

  Kramar!

 2. Så underbart ditt shalarum verkar… rena drömmen! Jag har en dröm och det är när/om vi får tag på en sommarstuga med en stor altan, då ska jag använd altanen som shala och göra solhälsningen i det fria!

  kram
  turid

 3. Min shala är rena drömmen. Jag unnar alla en sådan plats.
  Den är stor så att man kan vara flera som yogar tillsammans i rummet. Vi har som mest varit 5 personer.
  Egentligen räcker det med en liten hörna. Nina, du kan kanske sätta upp ett draperi som du drar ut när du ska yoga.
  Turid, det låter underbart!
  Kram till er

 4. Wow! Så underbart hemmaspa! Ljuvligt att ha en plats som inbjuder till det.

 5. Vilken härlig beskrivning av din shala! Inte behöver man ett rum till enbart matsalsmöblemang…
  Jag skulle gärna kliva upp tidigt och göra yoga, men nu har jag morgonamning istället.
  När jag yogar i min hemmashala ligger från idag Lillärtan på en filt bredvid och tittar nyfiket på! Leendes!!!

  Kram Helle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.