Tidigt

Jag hade ställt klockan på tio i fem idag. Naturligtvis vaknade jag fem över halv fem, pigg!
Kändes helt knäppt att gå upp vid den tiden. Först tänkte jag att jag skulle somna om, det gick inte!
Så jag gick upp och började med nässköljning, meditation samt asanas. Jag avslutade med nästan 30 minuter på fakirmattan.

Santosha

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

6 kommentarer

 1. Frågar det samma som ovanstående..när går du i säng?
  För övrigt så tycker jag oxå om att gå upp tidigt, älskar tystnaden och ensamheten på morgonen men nån måtta får det vara på hur tidigt…hihi.

  Ha en skön dag!
  Kram!

 2. Vad duktigt, jag skulle vilja somna i tid och gå upp så tidigt. Men jag ställer alltid klockan på 9 och ser på nyhetsmorgon. Jag pluggar och har extremt lite lektioner.

  Jag var på yoga igår igen. Ikväll kommer jag ta ledigt, för jag har hundkurs på kvällen. Men jag tänkte göra mig lite solhälsningar under dagen. Jag är lite för svag på morgonen för att yoga innan frukost, kanske är en vanesak.

  Har du något bra tips på meditation?
  Jag vill gärna utvecklas som människa, ha mindre dåliga tankar.

  Om du har tid, förstås..

 3. Jag går och lägger mig mella 21 och 21:30, bara tanken på att gå upp halv sex blir jag trött av och halv fem ska vi bara inte prata om. Brukar spontanvakna strax efter klockan sex men har oftast alltför lätt för att somna om en liten stund till… önskar jag hade mer energi…

  Idag ska jag köpa mig en shakti spikmatta, har bestämt mig för den i orange. Har provat en svensk modell av spikmatta men jag klarar inte den riktig, tror att denna passar mig mycket bättre.

  /turid

 4. Ja jag går och lägger mig ganska tidigt. typ vid 21 tiden.
  Man är inte så social på kvällen. ofta försöker jag vara uppe men man kommer liksom in i rutiner.
  Jag föredrar morgonträningen, att vakna dagen! Det är helt super, då det är tyst och mysigt. Dessutom praktiskt att man gör sin yoga innan frukost. Man ska ju ej äta två timmar innan. Helt annat att göra det på tom mage. Jag har jättesvårt at yoga om jag har ätit. Om jag tränar på kvällen blir jag oerhört trött efteråt.

  Idun: Vad roligt att du fastnat! Meditation är jättebra. Mina tips är att du sitter bekvämt!
  Jag brukar sitta högt metigikd bäcknet, kuddar under rumpan. Det är viktigt att dina knän är lägre än bäckenbotten. Om fot/ben somnar ska du rätta till.
  Börja sitt en liten stund varje dag. En bok jag kan rekommendera är Thich Nhat Hahns bok:Varje steg väcker svalkande vind. Vägledning i meditativ gång. Jag ska skriva lite mer om meditation i ett inlägg snart. Idun, har inte du en blogg?

  Turid. Jag har ej provat shaktimattan. Jag har fakirmattan, gillar den skarpt. Jag vill ha en shakti också… Då ska jag också ha orange.

  Kramar alla

 5. Jag håller med dig!! Fakirmattan är den bästa av spikmattorna 🙂 Älskar trycket där bak *hihi* De har verkligen rätt oms aken!!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: