Underbara yogaveckor på Kreta

Just nu befinner jag mig på södra Kreta på yogaretreat med Maria Boox. Här är underbart på alla vis.
Vilken ynnest att få praktisera med andra och ta del av energin i shalan.
Min dag se oftast likadan ut vaknar tidigt och smyger sedan ner i det vackra yogarummet med utsikt över hav och den magiska draken som vilar mäktigt i havet.
Jag och Maria praktiserar innan de andra kommer och jag fortsätter en stund och har fått så fin assist i mina asana och utmaningar. Är full av tacksamhet för yogan just nu och framförallt för min lärare. Jag lär mig så mycket hela tiden både som elev i egna praktiken men också i assistent rollen i rummet ❤
Nu har jag massor att öva vidare i på egen hand hemma. Är särskilt glad för mina dropbacks, iallafall ner… jag har kämpat länge med alla backbends, övning ger färdighet. Tänk att kroppen kan så mycket! Förundrad över det på många vis.

Imorgon har vi sista yogadagen och då ska jag röra mig mjukt som en fjäder och smidigt som en katt, andas och aktivera mina bandhas. Jag ska möta kroppen mjukt i sitt motstånd utan att bli ‘lat’ vilket jag nog blivit genom att yoga själv hemma mycket.

Efter egna yogan hjälper jag Maria i rummet sen blir det frukost, färsk frukt jordnötssmör, pressad apelsin och kaffe.
Dagarna har sedan varierat med simning i havet, solstol bok och framförallt utflykter till små byar längs södra Kretakusten, den ena mysigare än den andra.
Båttur, flodupplevelse, vackra vyer, bästa massagen, god mat, nya vänner och allt man kan önska. Eftermiddagarna har bjudit på väldigt fina restorative klasser, meditation på kraftplats, chakraresa och så fin pranayama.


När kvällen kommer är man ganska trött.
Jag ser fram emot att komma hem också, har hört att ni har härlig sommarvärme även i Sverige.

Tack bästa yogafröken Maria för det du delar med dig av och hur du lär oss alla yogan vidare så fint.

Avslutningsvis kommer här en 7av de vackraste dikterna som är så mycket Maria för mig

INTERRELATIONSHIP
by Thich Nhat Hanh

You are me, and I am you.
Isn’t it obvious that we “inter-are”?
You cultivate the flower in yourself,
so that I will be beautiful.
I transform the garbage in myself,
so that you will not have to suffer.
I support you;
you support me.
I am in this world to offer you peace;
you are in this world to bring me joy.

Kramaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d