Bakåtböjar och yogabalans

Jag älskar att böja mig bakåt men har slarvat med detta de sista året. Målet är att kunna göra dropbacks på egen hand utan hjälp. Det är inte helt lätt.. När jag praktiserar själv så använder jag mig av väggen som stöd.
Men jag har nu konstaterat att det är i själva ryggraden det sitter, spärren.
Att våga det gör jag men jag är helt enkelt inte öppen tillräckligt i ryggraden. Blev därför så glad när jag hittade ett yogahjul som går att köpa här i Sverige. Jätteskönt och toppenredskap både för bakåtböjar men också för lite lek på mattan eller varför inte som stöd i pincha mayurasana! Bra asana jag fick hjälp i med hjulet är kapotasana eller en modifierad variant i salamba sarvangasana. I purvottanasana var det för litet för mig. Det är jätteskönt material, lite tyngd i det med en skön innerring som ger ett bra grepp för händerna i hjulet. Dessutom är det handgjort i trä!

Du kan hitta hjulet hos Yogagrossisten

yogahjul

unnamed (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.