Bakåtböjar och yogabalans

Jag älskar att böja mig bakåt men har slarvat med detta de sista året. Målet är att kunna göra dropbacks på egen hand utan hjälp. Det är inte helt lätt.. När jag praktiserar själv så använder jag mig av väggen som stöd.
Men jag har nu konstaterat att det är i själva ryggraden det sitter, spärren.
Att våga det gör jag men jag är helt enkelt inte öppen tillräckligt i ryggraden. Blev därför så glad när jag hittade ett yogahjul som går att köpa här i Sverige. Jätteskönt och toppenredskap både för bakåtböjar men också för lite lek på mattan eller varför inte som stöd i pincha mayurasana! Bra asana jag fick hjälp i med hjulet är kapotasana eller en modifierad variant i salamba sarvangasana. I purvottanasana var det för litet för mig. Det är jätteskönt material, lite tyngd i det med en skön innerring som ger ett bra grepp för händerna i hjulet. Dessutom är det handgjort i trä!

Du kan hitta hjulet hos Yogagrossisten

yogahjul

unnamed (1)

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d