Utkatasana

Av varje yogaasana finns något att lära.

Namnet på varje asana speglar inte bara ett namn utan en inre tanke som behövs för att uppleva just den känslan.
När man studerar de olika översättningarna är det viktigt att man inte associerar till de direkta innebörderna på ett hårt och attackerande sätt mot kroppen.

Kraften eller häftigheten i de olika asananamnen syftar mer på att det är viktigt att varje del av kroppen försöker att uppnå den känslan. Ofta är det lättare att ta de engelska översättningarna för att få en exaktare betydelse. Utkatasana heter på engelska, Chairpose/stolens position. Sanskritöversättningen är “kraft och ojämn”.
Föreställ dig en stol du sitter på i luften. Den ”påhittade stolen” ska nu hjälpa till att hitta styrkan. Kraften att sitta i en stol som inte finnns där känslan är den samma. Avslappnad och kraftig på samma gång.  Kraften blir bekväm!
Det är häftigt tycker jag!

Om Shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: