Daily practice ashtanga vinyasa och annat smått och gott

En jättelång blogg paus! Men jag är ON!
Jag har tagit nya beslut. Tänkte först inte berätta något, men jag har börjat “springa” eller kanske snarare jogga. Detta är något jag aldrig skulle hända någonsin men jag tycker det är riktigt roligt!! Springer inte mycket men kanske en kilometer eller två nästan varje dag sedan två veckor tillbaka. Några dagar har jag gjort annat så som cyklat en timme eller två timmars yogapass. Joggingturerna har fullgjorts med styrka efteråt, massor med situps, plankor och andra magträningar. Har också gjort suryanamaskara mer eller mindre varje dag. Förra helgen var jag på första mysoreklassen utan bebis. Härligt och hela kroppen fick jobba. Jag fick mycket assistans spec. I skuldrorna som är extremt stela efter graviditeten. Prasarita paddottanasana C är mycket långt borta. . .
Marichyasana C och D är ett minne blott, men det kommer det kommer. Garbha pindasana blev halvdan, magen måste bort och magstyrkan tillbaka. Gjorde del ett i full lotus utan armarna in i benen, rullningarna i halv lotus.

Imorse var jag igen på MYSORE, på Mudita, Österlen. Denna gång med bebis. Han var mycket snäll hela tiden, nåja nästan. Lite kul nu då han tenderar att vilja börja krypa. Han ålar sig runt och hasar på olika håll. Skjuter upp rumpan o trycker ifrån. Plötsligt är han intill mig. Träningen var kanon, hade en bra koncentration hela tiden och jag kunde märka kraften i benen och magen efter all träning i veckan. Skönt då vet man att det ger effekt.

Do your practice and all is coming.

Vill gärna avsluta Mitt inlägg med en filmsnutt från Ängsbacka yogafestival där jag var för ett år sedan men tyvärr inte i år.

Det kanske kan bli nästa? Till dess ska jag fortsätta med mina dagliga träningar.
Om shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

2 kommentarer

 1. Anna!
  Jag saknade dig på Ängsbacka.
  Festivalen var annorlunda än förra året…… Kan inte riktigt sätta fingret på varför, förmodligen var det jag som var annorlunda 🙂 Dessutom lade den fruktasvärda händelsen i Norge “locket på” hela sluthelgen. Mycket sorg!
  Men innan dess har vi njutit av Sky, Russel, Maria, Biff & alla de andra fantastiska workshopledarna. Och självklart av hela festivalandan.

  Vi kanske ses nästa år
  Stor Kram // Lota

 2. Hej lotta. Så härligt att höra från dig:) vad kul att du var där. Säkert är det så att vi förändras, eller våra förväntningar blir annorlunda. Oftast är ju första gången speciell. Jag har tänkt på Ängsbacka hela veckan och mina upplevelser från förra årets festival och alla man lärde känna. Jag hoppas på nästa år vore kul o ses. Jag har följt veckan på facebook. Verkligen tragiskt slut på helgen en hemsk händelse som påverkar och berör i själ och hjärta. Kärlek till dig kärlek till Norge och kärlek till världen. KRAM

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: