Fem suryanamaskara

Jag och min vän Frida har bestämt oss för att peppa varandra till att yoga varje dag, att nå dailypractice. låta yogan bli en naturlig del av vardagen och då menar jag det fysiska utövandet av asana! Så nu är beslutet taget. Vi ska göra som grund fem suryanamaskara om dagen. En vilodag per vecka är okej. Man kan självklart göra mer, men fem suryanamaskara ska jag/vi göra. Fler som vill anta denna utmaning?

Idag somnade Viktor tidigt på fm, morgonen. Så jag fick en lång stund. Gjorde mina fem suryanamaskara A sedan följde det på med tre B, följande stående tom prasarita paddottanasana D, aj vad skuldrorna är låsta, tar man så många kliv tillbaka? Det är som att börja om det här, att börja för första gången. . . Parivrtta trikonasana ska vi inte prata om, och heller inte parivrtta parsvakonasana, där är långt kvar. Men jag vet att solhälsningara de är nyckeln till allt dvs om man gör de regelbundet! Nu finns inget jag ska, nej JAG GÖR, jag har redan börjat.
Avslutade min stund på mattan med yogamudra en lång stund samt min favvo baddha konasana. Salamba sarvangasana, halasana och sirsasana.
Imorgon fem nya suryanamaskara och då kommer det vara ännu lättare.

Om shanti Frida, here we go!

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

3 kommentarer

  1. Ja, Anna. Nu GÖR vi! Själv har jag inte stått på mattan på nästan 2 månader nu tror jag och aj aj aj vad det kändes. Gjorde mina 5 suryas och vips så kände man sig lite mjukare, lite starkare, lite gladare idag. Det är lätt att glömma bort sig själv när man har en tre månaders!
    Jag är jätteglad att vi kan sporra och inspirera varandra.

    Om shanti Anna, here we go again!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: