Livsnjutning och livskvalitet

Jag bara njuter o njuter av allting nu. Jag har skapat mig en massa små projekt här hemma.
Denna vecka har jag tagit tag i en gammal favoritgöra att baka eget surdegsbröd! Är så himla trött på köpt bröd, så jag tänker att baka eget bröd ska jag väl försöka hinna göra sen är det så härligt när barnen säger att ”Vi vill ha ditt bröd mamma”.
Jag håller också på att gräva upp mitt gamla trädgårdsland, eller delar av det. Till helgen ska jag sätta lök, potatis och annat kul.
Jag virkar en matta, min mormor har lärt mig att virka av trasremsor, perfekt att kunna ta vara på gamla kläder, lakansväv och göra remsor som man sedan virkar av. Kul är det och det blir snabbt resultat. Igår kokades det chutney och nässlor skördades i trädgården.
Nässlor ska ju vara det nyttigaste som finns på vårt jordklot fulla av vitaminer som karotin (A-vitamin), kalk, kisel, garvämnen, organiska syror, järn, klorofyll och glucokinin. I nässelfröna finns det dessutom proteiner.
Jag har förvällt mina nässlor och fryst in i små burkar, att njuta längre fram. Pratade med min morfar i telefon, tidigare och berättade om min nässelskörd, gissa vem som skulle ut och plocka! Morfar 91 skulle ut o plocka ett par liter.

Förresten vet ni att man kan plocka dem med direkt med händerna? Hemligheten är att man drar underifrån. Det man bränner sig på är små hullingar vända uppåt, tar man sig an dem från rätt håll känns de alltså inte:-)

Nu kanske det låter som jag har tagit på mig lite för mycket…. Vill bara säga att så är inte fallet. Jag gör lite då och lite då och det får ta den tid det tar. Jag njuter med största förtjusning hela tiden.
Idag blev det dessutom fem suryanamaskara A och det är mitt stora beslut fattat idag. ATT NU SKA JAG STÅ PÅ MATTAN VARJE DAG!
Och som minimum göra just det, 5 suryanamskara.
Just nu känns det som att jag alltid vill vara hemma. Att vara mamma och att vara hemma det är den största livsnjutningen och livskvalitet.

Om shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

5 kommentarer

  1. Får minnen från min mammaledighet.. härligt & tiden går så fort. Är också inne på det här med nässlor men jag är nog lite bekväm & köper i pulverform istället..

  2. Underbart underbart underbart 🙂 Fint att läsa hur du uppskattar din vardag. Har suttit i mossan i skogen bakom vårt hus med min valp och nu känns det inte så tokigt att samla ihop mig själv och ta mig till jobbet. Blev glad av att läsa ditt inlägg dessutom.

  3. U, tack för nässelpulvertips kan va bra till vintern! Tack för fina ord av er alla, tro mig jag njuter av varje ögonblick. Kramar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: