Bärsele och Bärsjal

Häromdagen läste jag ett intressant inlägg om bärselar och bärsjalar.

Anna skriver om hur det skulle kunna vara ur ett ergonomiskt perspektiv för ryggen, för barnets rygg!

Detta är mycket intressant tycker jag och jag har funderat en hel del på det. Jag har både sjal och sele. Sjal är nytt för mig  sele hade jag tidigare, olika varianter. Den sele jag har nu är en Baby björn och det som är fördelen med den är ju knäppa på och bara använda. Men om man börjar titta hur barnet faktiskt sitter i den så känner jag efter lite funderingar att det är riktigt fel. Barnets ben blir helt raka, de spänns liksom rakt ner och tyngden för barnet är i deras skrev. Hur skönt är det? I lördags var jag i stan och såg flera som gick runt med denna typ av selar, det var uppenbart att det inte känns rätt, åtminstone inte för mig. Så nu åker sjalen fram istället och jag känner genast att den är mycket mera rätt för Viktor, då han sitter i sin naturliga grodposition.

Här är en bra guide

för sjalar i olika former. Min är en långsjal, funderar på att skaffa en enklare också, kanske en bärpåse variant?

Namaste

4 svar till “Bärsele och Bärsjal”

  1. Anna, gå in på min väns blogg http://hostlycka.blogspot.com/ och läs hennes fantastiska inlägg om hur man bär barn i olika kulturer. ❤ Tror också att du kan hitta annat intressant i hennes blogg – kring raw food, ekologiskt, amning, och barnuppfostran. Kramar till er.

    1. TACK min vän:-) Superhärlig blogg! Tack och Kram till dig, hoppas du mår bra. /anna

  2. Här kommer ett tips på en väldigt bra ergonomisk bärsele som är mer prisvärd än många andra i Sverige, där priserna annars är väldigt höga.

    Kika in på hemsidan http://www.pognae.se och gilla Pognae Sweden på facebook för att ta del av erbjudanden, tips och nyheter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.