Gravid vecka 41

Jag kommer att få börja varje inlägg.. Ingen bebis än!

I fredags var det den uträknade dagen men än så länge har ingenting hänt. Jag var så säker på att jag skulle få tidigare än uträknat. Men det kanske är mina huvudstående som drar tillbaka barnet hela tiden? Fast det tror jag inte, jag har dessutom inte gjort några på två veckor. Jag har istället gått promenader nästan varje dag, inte så långa men kanske 20 minuter, i min takt.
Det är konstigt med värkarna. Jag har ju haft värkar sen två veckor, eller kanske ännu längre. Ibland är jag rädd att jag inte ska märka när det är dags. Det jag har hört är att första barnet ofta kommer efter beräknat och att andra barnet kommer tidigare. Tredje barnet är mer att man inte kan följa nån trend alls. Min kusin gick över två veckor med det tredje. Sen har jag läst att det är moderkakan som avgör när det är dags. Den har en livslängd så länge som den förser med näring, när den har gjort sitt så börjar den åldras och på så sätt styr när det är dags.
Det börjar kännas lite jobbigt med väntan nu men jag försöker tänka att det blir när det blir och att denna väntan är meningen något som jag behöver. Det funkar bra på dagarna, på nätterna vaknar jag ofta för att gå på toaletten, det tar sin lilla stund att ta sig ur sängen, men jag somnar om direkt när jag lagt mig igen. Vilar på eftermiddagen också, allt har sin tid.

Känner att yogan är på väg att förändras för tillfället, den finns hos mig hela tiden utan att det behöver vara asana med i bilden.
Jag practicerar istället yamas och niyamas. ( Lite kul var denna länk leder, helt fantastiskt. Yoga och graviditet!)

Visst längtar jag efter min ashtanga vinyasa practice, oerhört mycket. Men den kommer snart tillbaka! Min plan om allt går bra är att börja med rutinen att yoga varje dag så fort jag kan, dock i väldigt försiktigt mak. När jag börjar hantera det och känna in min egen kropp till fullo blir det Österlen och Mudita. Har fått löfte om att bebisen kan följa med på yogan. Så jag får redan från början anpassa sovrutinerna till mina yogastunder.

Skulle vilja avsluta med att tipsa om två  nya härliga bloggar, MAMAHEALTH en blogg att inspireras av i väntans tider eller allmän intressant läsning.
Samt min nya vän Fridas blogg YOGISTA vi hittade varandra här i bloggvärlden, har mycket gemensamt med yoga och att vi båda ska få en bebis vilken dag som helst!
Njut av bra läsning.

Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

7 kommentarer

 1. Ha! Jag trodde du låg på BB!! 🙂 Tack för att du dels tipsade om mig dels om Fridas blogg! Kul!!! Ska länka till era bloggar också tar bara lite tid för mig att lära mig wordprss….Tack också för att du uppdatera din blogg så vi vet läget!! Och slutligen tack för den andra länken om de åtta delarna! “Rolig” länk… Kram!

 2. Anna, Du är inte den enda som tror det. Om man inte svarar i telefon, tror alla att man har fått. Alla som ringer mig börjar med att fråga. Ja, visst var det roligt att ashtangadelarna fanns på just en babysida:-)
  Sue, tack! Jag har förstått att alla möjliga veckor är vanliga. Här i Sverige får vi dock inte gå längre än fullgångna veckor, sen blir man igångsatt.
  Ulrika, Tack, och snart är det ju din tur, tänk vad tiden går snabbt!

  kram kram kram

 3. Tack fina Anna för att du delar med dig! Håller tummar och tår för dig och oss för varje dag som går nu :). Apropå yogarörelser, hörde av en barnmorska igår att det kan vara bra att hålla sig i viloläge (halvliggande/sittande) så mycket som möjligt när man går in i första fasen av förlossningen, eftersom barnet på så sätt har det lättare att fixera sitt huvud än i andra ställningar. Just nu känner jag att min yoga endast är mental förberedelse och vila. Inga asanas sedan jag gick in i latensfasen. För min del har värkarna kommit endast när jag just befunnit mig i viloläge. Kanske ett smart drag av naturen egentligen, att starta upp när kvinnan väl befinner sig i stillhet och ro istället för aktivitet? Välkomna Mamahealth och Ulrika till min blogg, kul att ni vill titta in, och tack Anna för att du länkar.
  Kram
  Shantih Shantih shantih
  Frida.

 4. Anna, det är med spänning jag läser din blogg nuförtiden. Mer än tidigare 🙂 Båda mina barn kom exakt efter vecka 41 var klar. Och jag tror som du att bebisen kommer när det är dags. Men väntan brukar bli lång. Jag slutade svara i telefonen för alla bara frågade varför jag fortfarnde var hemma! Har du suttit i squott, den brukar ju skapa en nedåtgående rörelse. Om det är fixerat förstås. Kram och lycka till!

 5. F, Tack för tipsen jag ska tänka på det. Huvudet är fixerat sedan lång tid, så kanske malasana får igång.
  A, Skönt att det är fler som går över tiden. Jag har suttit i squat, (malasana) den är superskön!
  Gillar även Konasana.
  tack kram

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: