Ängsbacka avslut

Har inte hunnit skriva eller rättare sagt jag har inte prioterat datorn utan tagit vara på de sista dagarna av yogafestivalen istället.
Jag är så oerhört nöjd med veckan som har gått. Den har gett enormt mycket på många plan.
Gällande yogapractice rent fysiskt höll jag mig bara till ashtanga vinyasan på morgonen och yinyogan på eftermiddagarna. Kände att jag inte ville blanda så mycket. Jag vill utveckla mig i min ashtanga och detaljmässigt i kroppen. Det är helt otroligt egentligen att jag faktiskt gör hela serien förutom Setu bandhasana och Matsyasana B. Annars funkar alla asana än så länge. Har börjat dela lite grann på benen i Pashimottanasana och i Ardha Baddha Pashimottanasana gör jag framåt böjen lite mer innanför raka benet än pannan mot knät varianten. Likaså i alla janu sirsasana. Janu sirsasana C böjer jag inte så djupt framåt i.
Har fått jättebra hjälp av Maria hela tiden och jättebra assisteringar. Fick en “ny” assistering i Marichyasana A igår. Hon la ena handen på mitt böjda ben och på så sätt förankrade min fot i golvet. Samtidigt hade hon andra handen på skuldran närmst knät och assisterade framåtböjen där. Benet använde hon för att balansera min sida. Mycket skön adjust! Supta kurmasana går sådär just nu. Jag kan inte få upp benenpå axlarna ens en gång och absolut inte korsa fötterna… hrmm får acceptera det. Dropbacks har jag gjort hela veckan, har aldrig gjort så många. Det gick bättre och bättre hela tiden. Det är så befriande att gå bakåt, jag gillar dem mycket.
Mina huvudstående har varit fokuserade men jag har inte stått så länge i dem och att gå ner i 90 graders vinkeln med benen har gått si och så. Tror det var en dag jag gick upp igen efter men annars har jag bara pausat i den och sedan gått ner hela vägen.

Under festivalen fick jag en massa nya vänner och det är väldigt roligt. Jag fortsatte att gå för Russel och För Biff.
Jag gick också på soundhealing med en kvinna som heter Tal Zimra Coleman. Det var häftigt. Man fick jobba med sitt ljud längs kroppen på en partner, använda rösten och ge energi från rösten till de olika chakrorna längs kroppen. Man kunde också med hjälp av ljudet hitta vilket chakra som var mer öppet än andra. Ljud vibrerade överallt och både när man gav ljud och tog emot ljud var huvudet helt tomt från tankar. Direkt fokus på ljudet, som en djup meditation.

Den sista kvällen bjöds det på konsert av Marcus Berg. Den underbara sångaren från Kultiration, ett av mina favoritband, favoritröst. Och nu också favoritutstrålning.  Jag har vid flera tillfällen försökt få till det att gå och titta på dem så nu äntligen. Och att å se honom så här i enkelheten i en av yogasalarna, bara lyssna och känna gunget och rytmen i kroppen och tyst för mig själv sjunga med i låtarna. Det finns inte ord för hur bra det var! Konserten slutade med att alla dansade och det bjöds extranummer. Efteråt var det en konsert till ( Som fick vänta eftersom ingen ville att Marcus skulle sluta) Den andra konserten var en lugn och meditativ konsert, det gick inte alls. Jag var tvungen att lämna rummet och gå upp till den andra salen istället, med all min energi. Låg och skrattade med vänner och åkte sedan och la mig.

Sista dagens program var Morgon mysore, Vi blev ledda genom suryanamaskara A och B sedan gjorde vi alla mysore. Härligt att få avsluta med det. Maria läste en vacker dikt av Thich Nhat Hahn. Vi hade en mycket fin avslutning. Efter frukost var det gemensam avslutningsceremoni, bjöd på dikter, ord från lärare, en meditation samt dans och avsked till alla yogisar. Mycket fint och härlig stämning. Gemensam lunch med kicharee och Garam masala på quorn. Jordgubbar och vaniljgrädde.

Gav mig sedan av hemåt. Dryg hemresa, körde dessutom fel då jag satt i andra tankar.
Men att komma hem var jätteskönt. Idag har jag haft sovmorgon och ashtangapaus. Lite senare idag ska jag göra lite yinyoga efter min nya CD med Biff Mithoefer.

Här kommer lite bilder från veckan.

Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

6 kommentarer

 1. Vad härligt det låter!! Jag önskar att jag hade haft möjlighet att vara där. Får satsa på nästa år. Ja Marias korrigeringar är något alldeles extra.. nästan magiskt… Bra att du kunde kombinera ashtanga och yinyogan. Ska bli spännande att se om du kommer att fortsätta med det. Tack för att du delar med dig..

 2. Anna, min nya vän. Se, jag hittade Dig och Din blogg, plättlätt.

  Jag känner att jag bara går omkring och ler mot världen. Och vill dansa……
  Ängsbacka har en healande effekt!

  Har också gjort den otroligt välgörande YinYogan som Biff lär, glad att jag köpte “kittet” med mig hem.

  Hoppas vardagen är snäll med Dig!

  Må gott, kära Anna. Vi hörs snart igen

  Din sharingVän// Lotta

 3. Hej Lotta!
  Ja, visst var det lätt att hitta:-) Så glad jag blev att du hörde av dig! Och Jätteglad att du redan gjort yinyogan, wow din nya rutin är igång, Bravo!
  Det var verkligen en fin vecka. Jag är så glad att jag åkte dit. Och vem vet kanske jag åker nästa år igen med bebis och familj.
  Kram sharingvän.
  Ps. Kul att du hittade hit

 4. Oj, det låter det! Det är så att jag blir sugen på att börja spara till nästa sommar (vilket jag iofs redan gör). Även om jag kanske prioriterar någon annan yogaupplevelse först. Har tänkt på den här ett tag, men ännu är det nog annat som hägrar. Visst är det en fantastisk upplevelse att komma hem ifrån en lite längre stunds yoga. Njut! Kram Anna

 5. Hejsan sharinggroup-Anna!
  Kul att läsa om din yoga och graviditet. Själv ska jag snart på utbildning till gravidyogalärare som du kanske minns att jag nämnde.
  Fastnade för Biffs yin-yoga och praktiserar den ganska ofta och har dessutom varit i kontakt med dem för att gå utbildningen till yinyogalärare med. Ha det gott i graviditetens tecken ! kram Jayne

 6. Hej Jayne!

  VAD roligt att höra från dig. Jag letade efter dig vid lunchen för att säga hejdå.
  Men jag fick höra att jag missat dig, att du redan hunnit åka.
  Spännande med gravidyogalärarutbildningen. Var ska du gå?
  Det är många som går just gravid lärare, kanske något som är poppis.
  Jag håller med dig, gillade också Biff mycket.
  Kul med yinyogautbildning också. Jag går och trånar efter teachertraining i Thailand, inriktning Ashtanga vinyasa. Vi får se när tid och pengar finns.
  Sköt om dig, och hoppas vi ses på mattorna i framtiden.
  kram anna

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: