Förväntan och medvetenhet

Jag är inte så bra på att uppdatera, det är så mycket annat i vägen. Jag jobbade flitigt och intensivt hela helgen så det blev inte så mycket yoga. Första semesterveckan. Underbart!
Först igår fredag kom jag iväg till Österlen och Mudita. Kent pratade om vår förväntan med yoga. Många är vi som förväntar oss olika saker, effekter och upplevelser av vår yoga. Förväntan ska bytas ut mot medvetenhet! Förväntan är negativt för sinnet det ställer krav och felaktig tro. Det var fint att fokusera på det sättet istället. I morse hade jag ställt klockan på 05 för att ge mig av idag igen. Men jag vaknade långt tidigare och trodde att klockan var mycket mer än fem, jag låg och vred att ska jag åka eller inte. När klockan ringde stängde jag av klockan och tänkte inte…. Halv sex gick jag upp och körde direkt. Det var häftigt, jag körde med mullret från åskan i ryggen.
Träningen var mycket bra idag. Kent påpekade att min andning har ändrats till det lugnare den sista tiden. Det var kul  att höra jag har verkligen försökt jobba med den i mina asana. Att fokusera på andningen, vara medveten om andningen före själva positionen.
Jag gjorde i stort sett hela primaryserien. Hoppade över parivrtta parsvakonasana. Jag gjorde mina varianter på marichiyasana. Fick en ny assistans i supta kurmasana, där Jag hade fotsulorna ihop istället, Kent lyfte mina fötter och jag lät överkroppen falla mot golvet. Gjorde bara första matsyasana, den andra är för kraftfull hoppade även över setu bandhasana.
Tre underbara dropbacks. Stannade länge i huvudstående.
Min practice är lite annorlunda just nu, det är nämligen så att det väntas en liten bebis i sinom tid, så nu kommer jag att skriva om upplevelsen i min ashtanga vinyasa steg för steg och hur den förändras.
Imorgon bär det av till Ängsbacka för min del! Så spännande.

Namaste

6 svar till “Förväntan och medvetenhet”

  1. Härligt med morgon practice.. och stort grattis till tillskottet i familjen! Det ska bli spännande att följa. Ha en fortsatt fin sommar.

  2. Men Anna!!!!
    ÅH, grattis! Jag hade det på känn!! Kommer du ihåg att vi pratade om det sist ni var här? GRATTIS, underbara du!

    Hoppas du får en skön vecka, jag ska tänka på dig. kram, kram, kram!

  3. Grattis! Det blir säkert spännande med hur kroppsmedvetenheten och yogan förändras med tiden.

  4. Åh Anna, vilka underbara nyheter! Var lite extra rädd om dig nu <3, ska bli spännande att följa dig! Kram kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.