Yogamål

Det är bra att ha mål i yogan, eller olika delmål. Att utmana sig själv framåt. Jag har två mål vad det gäller asana just nu. Det ena är att jag ska klara av att dra in armarna i Garbha pindasana det andra är att göra drop backs själv.
Igår var jag på god väg. Fick in båda händerna och handlederna i lotusen, sedan tappade jag fotens läge, den gled liksom ner…
Men ändå, jag blev så glad!
I bakåtböjningen jobbade jag som förra veckan med att gå långsamt ner och mellanlanda i ett andetag på väg ner innan jag tog i väggen. Kom längre och längre ner. När Kent sedan hjälpte mig hade han bara händerna lätt bak höften, jag kunde alltså känna att jag gick ner själv.

Det kommer det kommer. Det jag kunde känna var att jag tekniskt faktiskt kan gå ner själv har nog bara lite rädsla kvar sen kommer det.
Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

6 kommentarer

 1. Heja dig! Ibland undrar jag om jag någonsin kommer klara de mer avancerade asanas och just den är en sådan.. kan omöjligt förstå hur mina armar ska komma igenom =) men härligt att höra att du är på god väg. Det ger inspiration.

 2. Jag blir inspererad av att läsa o träna mer. Vi är några tjejer som kör ett litet yogapass varje morgon på jobbet innan fikat. Underbart att göra det tillsammans o skönt för kroppen att komma igång. Vi tänder lite ljus o sedan är det ca: 7 solhälsningar, lite mag träning, och andra yoga strechövningar. I kväll är det riktigt yogapass om ryggen orkar. Kram

 3. Hej hej.
  Maria, jag tycker precis som du. Och det är inte mycket jag kommer igenom med händerna, mina ben är för tjocka.
  Jobba med lotusen, det är den som är nyckeln.
  Marica, tack!
  Monika, Välkommen som läsare. Vad roligt att du blir inspirerad, det peppar mig. Låter fantastiskt att vara några som träffas innan jobbet. Vilken lycka. Bättre ofta och lite en mycket sällan.
  Sue, Så sant do your practice and all is coming!
  Soleil, Ja mycket spärrar handlar om rädslor och just bakåtböjningarna har ju många rädslor för och låsningar i bröstkorgen. Tror många gör felet att böja på korsryggen istället för att öppna bröstkorgen.

  namaste

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: