Gårdagens practice

Igår bar det ju av till Mudita på morgonkvisten med Ashtanga Vinyasa. När vi kom dit var det bara vi som var där Också Kent och Connie förstås.
Vi fick frågan om vi kunde tänka oss att träna själva idag då han hade en tenta. Vi blev ledda genom pranayaman och några solhälsningar.
Sedan gjorde jag hela serien på egen hand. Kent kom in och hjälpte oss i drop backsen.
Jag fick lite nya detaljerade instruktioner samt assisteringar. Först och främst fick jag prova att bredda händerna  lite mer, stod nog med en halv meters avstånd. Var mycket skönt eftersom det öppnade upp skuldrorna rejält. Jag kom också mer in i bröstkorgens bakåtböj.
När jag sedan skulle gå ner igen fick jag uppmaningen att göra det stegvis. Andas in böja mig bakåt en bit stå kvar sedan böja lite till bak på utandning. Hela tiden koll på Mulabandha och styrkan i bäckenet sedan till väggen sås småningom golvet. Andra gången jag gjorde det kom jag betydligt längre ner än första.
Efter dagens practice blev vi bjudna på frukost och te.
En bra träning. Och bra att få göra serien själv ibland, även om jag saknade vissa assisteringar. Men det går ju ut på att så småningom göra serien utan assisteringar över huvudtaget.
I sommar ska jag gå bredvid Kent på nybörjarklasserna, det ska bli kul!
Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

2 kommentarer

  1. Hejja dig du starka kvinna!
    Hur går detoxen? Jag är lite pirrig inför lördagen..vi får se. Yogade i morse, första gången på länge, men det var superskönt!

    Kram!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: