Sista klassen

Ja det har sannerligen varit en sommar full av yoga. Jag har unnat mig själv att åka till Baskemölla två gånger varje vecka och va kvar på dubbla pass. Det betyder 8 timmar i shalan per vecka … och ett antal timmar i bilen.

Jag är så himla glad för denna chansen att få utveckla min yoga både själv på mattan och som assisterande lärare vid sidan om mattorna.
I går på min egen träning pratade vi mycket om andningens rörelse i ryggraden.
På pranayaman fick vi koncentrera oss på ryggraden ihop med in och utandningen. På inandningen följde vi ryggradens utsida uppifrån och ner till bäckenet, på utandning följde vi andetaget upp igen denna gång på insidan av ryggraden. Vi uppmanades att fokusera vår andning på detta sätt genom hela passet. Ibland (ofta) glömde man bort det men Kent påminde oss med jämna mellanrum. Likaså att hålla en lätthet i våra asana och att fokusera medvetandet på medvetandet. När jag gjorde Salamba Sarvangasana upplevde jag att ryggradsfokuseringen hjälpte mig att öppna upp rejält, urhäftigt. Nybörjarklassen var mycket givande och jag njöt av att gå runt mellan mattorna och hjälpa alla yogisar i deras positioner. Det är verkligen en enorm skillnad på människors kroppar och det är fantastiskt att få ta del av alla yogisar som upplever det jag själv precis har upplevt på mattan. All energi man ger får man tillbaka!
När de yogat färdigt serverades Te på ute i trädgården. Det var väldigt trevligt  att vara kvar och prata med alla. Jag fick fin uppmuntran och många tack av yogisarna. Det värmde!
Tror att det var sista assisteringen denna sommaren då det är Yogakurs nästa vecka med Tiwari. Veckan därefter är det dags att gå tillbaka till jobbet.
Efter yogan körde jag direkt för att jobba, jag  jobbade i köket på en restaurang, SÅ ROLIGT! Jag har jobbat i kök för många år sedan och att få hoppa in så här var både pirrigt och KUL.
Gårdagens härliga dag har betalat sig idag. jag har varit jättetrött och hoppat över yogan.

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

2 kommentarer

  1. Visst är det givande när man fokuserar på någon speciell plats i kroppen och sedan får olika svar beroende på vilka rörelser man gör? Du verkar verkligen vara på g. Grattis!

  2. Underbart att få läsa om din yogasommar. Det mäktiga med yogan är att man aldrig blir fullärd. Utvecklingen är ständigt igång. Glädjs med dig att du fått energi av att assistera. Allt gott!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: