En dag full av lära

Jag är verkligen inte så bra på att skriva i bloggen, ledigheten och familjen kallar.

Idag har jag ägnat 6 timmar åt yoga.

Först yogade jag i två timmar, assisterade i två timmar och ikväll har jag haft en liten klass här hemma, fyra elever.

Min egen practice gick bra. Vi var flera styckna idag, det gav energi. Alla runt om kring mig gör andra serien, det var lite kul att snegla ibland.
Jag är hyfsat nöjd med träningen, känner av vissa förändringar i kroppen. Känner bla. att jag håller på att öppna upp i maricisyasana c mer och mer, kommer liksom in i vridningen mer och mer. Jag gjorde alla positionerna utom en, purvottanasana, jag fattar inte glömmer den alltid…
Setu Bandhasana var fantastisk och backbends blir bättre.

På nybörjarklassen var det fullt liksom i lördags. Det gick bra, tycker så mycket om att få vara där och hjälpa till. Oändligt tacksam.
Det var så varmt av alla yoginier som ujjaiandades och rörde sig i rummet. Rena bastun, jag blev svettig utan att practicera. Fönstrena var blöta av fukt. Duktigt att yoga i ett så varmt rum.

Ikväll har jag haft elever i hemmashalan. Shalan har tömts och städats från stolar och bord. Mannen har hjälpt till och städat, fönsterputsning.
Det var lite pirrigt att undervisa en hel klass utan att yoga själv. Bara leda primary två var nybörjare inom yogan så vi gick varsamt fram.
Tror att de ändå var ganska slut efteråt. Efter klassen blev det dopp i sjön.

Ikväll ska jag fortsätta läsa i Happy Yoga

Om shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

2 kommentarer

  1. Tack finaste Anna för yogatips på Österlen!
    och Tack för att du skriver det du skriver idag – jag blir alldeles pirrig i kroppen av glädje för din skull! Särskilt när du skriver om att få vistas i en varm shala med yogisar – att få andas in andras ujjayi, mäktigt! Lycka till och grattis till din alldeles egen shala!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: