Utveckling

Igår mediterade jag nästan 20 minuter, ganska okoncentrerat men jag gjorde ett tappert försök.
I morse körde jag till Österlen, mitt härliga Mudita som jag är så fäst vid.
Jag var enormt trött imorse, hade svårt att somna igår, tryckande varmt. (Det blev nästan fyra timmars sömn.)
Körde hela första serien idag. Jag kom bra in i Setu Bandhasana, den pose jag jobbar mest med för tillfället. Idag kunde jag hålla asanan och känna kraften från benen utan att jag belastade nacken.
Jag var kvar och assisterade på nybörjarklassen. Det är så fantastiskt roligt. Nu har jag träffat på samma elever flera gånger, det är roligt för man börjar komma ihåg vilka asanas de behöver assistans.
Tänk att jag är på gång i min lärarutveckling.

Tack för att jag får göra denna resa.

Om shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

6 kommentarer

 1. Nu är jag i närheten av Mudita, på en gård några km utanför simrishamn, vi körde förbi på vägen hit, det ser lika vackert ut som det verkar vara i dina texter!

 2. Åh Emma!
  Fantastiskt, är du kvar i närheten är det klasser på tisdag.

  07-09 mysore
  09-11 nybörjare, ledd klass delar av primary
  17-19.00 hathaklass

  Kram anna

 3. Hej Anna, jag kommer semestra på (heter det så, eller ”i”?) Österlen vecka 31. Hade ju tänkt gå på Muditas hatha, men den hålls ju inte pga workshopen. Har du några andra yogatips till mej? Vi kommer bo rätt centralt i Österlen, mer specifik än så ids jag inte vara såhär officiellt :), men vi är ju mc-burna och väldigt flyttbara!

  1. Hej Nina

   Jag känner tyvärr inte till något annat yogaställe än Mudita. Det finns säkert men jag har aldrig undersökt Österlens utbud eftersom jag bor drygt en timme norr ut.
   Och där är det inte bättre. Min yogalärare i närheten har sommaruppehåll annars är hon kanon, du skulle gilla henne.
   I lund finns ashtangayoga http://www.astangalund.se (jag har ej provat) I Malmö har du Yoga Kendra, http://www.yogakendra.se som ska vara mycket bra. Höllviken http://www.yogainfo.se/
   Har ni mycket tid kan jag rekommendera att köra över till Köpenhamn och besöka Yogamudra, http://www.yogamudra.dk det är super.
   Kan du inte maila Mudita och fråga om du kan komma på en klass för Tiwarij, kanske att det går om det ej är fullt att bara komma på en viss del av workshopen, ibland har det gått.

   Lycka till

 4. Jag skulle komma. Men så blir jag så spänd, glad, uppjagad att jag ställer klockan och sover så dåligt för jag är liksom stressad över att den inte ska ringa. Så under natten slogs jag av att nej, det är inte det som är meningen med min semester. Meningen är att jag ska somna när jag är trött och vakna när jag är pigg. Så jag gjorde det mest yogiska och insåg att jag kommer nog inte att komma iväg på något morgonpass. Kanske ett em pass, vi får se 🙂

  1. Emma, så där är det ibland. Jag känner så igen mig. Det är verkligen inget vidare att veta att man ska gå upp och piggare blir man.
   Kanske att du kommer dit på en eftermiddagsklass. kommer du dit är det det som är meningen blir det inte så är det så det ska vara.
   NJUT av din semester. Njuta är yoga för sinnet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: