andra dagen

Helgkursens andra dag. Jag hade ont i kroppen, träningsvärk i hamstrings. Det släppte efter en stund men jag var lite stelare i skuldrorna idag.
Filosofistunden idag handlade om Yama och Niyama.  Jag älskar ashtangafilosofin. Vi pratade också lite om att patanjalis åttafaldiga yogaväg och att den heter Ashtanga yoga – Ashta =  åtta Anga = grenar/delar Yoga = förening/förenad
Yogan vi praktiserar heter Ashtanga Vinyasa. Det betyder att alla som läser Patanjalis sutror läser om Ashtangayoga och den form vi utövar heter Ashtanga Vinyasa.
Jag avslutade med brunchen idag. Kände att jag ville  åka hem och vara med familjen. Vi hade en jättemysig eftermiddag i solen.
Om Shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

6 kommentarer

  1. Ja vi behöver den verkligen. Känner att jag får energi.
   Har dina rabatter töat nu?
   Kram

 1. Nja. Pantajalis åttafaldiga väg gäller ju all yoga. Att Ashtanga betyder åttafaldig betyder ju inte att alla som läser Patanjali läser om just Ashtangan, det betyder bara som jag har förstått det att Pattabi Jois valde att kalla den yoga han fick träna som sin av Krishnamacharya, för just åttafaldig/ Ashtanga. Kanske en petitess men yogan har samma inslag förutom de asanaserier vi utför. Och de har ändå samma grunder i de urgamla positionerna, ingen är påhittad/skapad nu, de är bara sammansatta på olika sätt. Så har jag förstått det hela.
  För övrigt låter det som du har en riktigt givande helg och träningsvärk kan vara skönt ibland 😉

 2. Annika
  Jag tolkar det exakt så, helt som du skriver. Fel av mig att skriva att Patanjali “kallar” det för ashtanga. Hans åttafaldiga väg heter ju ashtanga.
  Det jag menar är att av att Patthabi Jois och Krishnamacharya kallade Patanjalis yoga för ashtanga vinyasa har lett och leder ofta till missförstånd. Kanske skulle man kallat det för något annat. Vi här i väst förenklar ju Ashtanga Vinyasa till Bara ashtanga yoga.
  Jag tror på att all yoga är den rätta för dig/mig, bara man hittar sin grej. All yoga har samma mål.
  Anna

Lämna ett svar

%d