Liten rapport

Jag älskar att åka på workshop! Det ger så oerhört mycket.
Igår gick vi mycket noggrannt igenom solhälsningarna. Tror att vi gjorde tio av varje. Solhälsniningarna är så fantastiska, i dem finns allt, alla de kommande positionernas grund är hämtade ur dessa. Jag tog med mig att de morgnar då jag bara gör suryanamaskaras ska dessa vara mycket mer fokuserade. Kan nog erkänna för mig själv att så inte alltid varit fallet.
Maria är en underbar lärare som jag verkligen känner för. Det är en ära för mig att få vara här med hennes kunskap och alla de andra yogisarnas energier, närvaro och gemenskap.  Vi fick i läxa att fråga oss själva vad gör jag här och varför är jag här i yogan. Kan man inte svara på det ska man kanske träna något annat.  När jag promenerade hemåt, där jag bor tillfälligt, gick jag med en yogakompis. På vägen vek sig min fot!!
Det saknades en gatusten och där trampade naturligtvis jag.
Idag började morgonen körde vi mysore. Något Varierat för min del med min fot. Aj aj. så himla typiskt att det skulle hända. Det var ej hela världen jag hängde med så gott det gick, chaturanga på ett ben. Jag fokuserade på min närvaro och min andning. Kändes jättebra – hoppas doch det är lite bättre imorgon.

På eftermiddagen var det filosofistund. Jag älskar ashtangayogans filosofi. Känner att jag är enormt mottagen för filosofin, det är så otroligt fashinerande och intressant.
En sak som var helt ny för mig var att Ashtanga yoga är INTE namnet på den yogaform med asanas som vi utövar utan det är ett samlingsnamn på Patanjalis åttafaldiga väg, som flera yogaformer faktiskt tillämpar vilket betyder att även hatha yoga och Iyengaryoga följer Ashtangayoga.
Det vi utövar heter ASHTANGA VINYASA det är namnet på formen som jag gör. Det är alltså fel att säga att man tränar Ashtangayoga när man går till sin asasana practice.

Ska bli roligt imorgon

NÄRVARO
KÄRLEK
ACCEPTANS
DICIPLIN

Om Shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

9 kommentarer

 1. Härliga workshops! som får oss att “djupna” i yogan.
  Yogafilosofi är enormt intressant, det gör att livet på mattan får en helt annan innebörd.

 2. Tack för rapport. Kul att du varit här och fått mer inspiration. Nästa vecka har jag intensivkurs för Frank Kappas. Det ska bli intressant att se vilka tips han kan ge. Förra gången var hans workshop fantastisk.

 3. härliga tider! jag försöker landa på jorden igen idag efter att ha liftat med reggaebanden kultiration och glesbygd’n på en tredagars turné. vilken musik, vilka energier, vilken dans! pure heart meditation!

 4. Nä man vill ju inte erkänna att solhälsningarna någon gång känns som en transportsträcka till andra asanas…
  När jag började träna yoga igen efter förlossningen gjorde jag till en början bara solhälsningar, och det är otroligt hur mycket bara de innehåller! För mig, i mitt skick, gav de helhetsträning!
  Kram Helle

 5. Nina
  Ja visst är det så. Mitt huvud bara snurrar med filosofi nu. Måste samla mig.
  Pain
  Om jag fattat det rätt finns det 8 olika former av yoga , raja, hatha, bhakti, mantra, Tantra, Jnana, karma och.. kommer inte ihåg sista. Ashtangayoga kommer ur Raja och från Hatha yoga. I Raja finns Patanjalis yogasutror den åttafaldiga vägen. Mycket av annan yogas filosofi är Patanjalis sutror. Bra böcker, finns ju så många. Jag skulle nog rekommendera dig Petris bok, Kraften bakom yoga.
  Maria, det låter härligt med Frans Kappa. Har läst lite om honom. Hoppas det blir givande.
  Idun. Ja det var är tråkigt med foten men inte mycket man kan göra ngt åt. Verkar tyvärr långvarigt. Den vekl sig igen igår eftr passet.

  Ylva, Åh vad härligt att du är så glad. Vad häftigt det låter.
  Har du läst pilgrimsresan än? Apropå att dansa?

 6. Helle, du hann skriva innan svaren.
  Ja det är så sant med solisarna.
  Jag gjorde fem A idag. det var allt men de var närvarande suryanamaskara.
  Kram

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: