Veckans yogautmaning är att “komma ihåg”

Chaturanga Yogashala South Sweden, Anna Hennig

På nybörjarkursen pratade vi om övandet och att komma ihåg. Att komma ihåg kan vara på olika nivåer. Ordningen på asana, namnen eller var du vilar dina ögon (drishti) på.

Vår Ashtangayoga serie börjar med Surya Namaskara A.  Denna lilla sekvens av positioner är en komplett kombination i sig själv.  Börja öva dig på att kunna den och kanske provar du en gång hemma innan du kommer till shalan igen.  I filmen visar jag tre sätt som du kan göra på. Hitta det sätt som passar dig just nu.

  1. Stå på mattan i samastitih andas in och för ihop händer ovanför huvudet
  2. Andas ut och fäll fram kroppen
  3. Andas in med grundade händer och titta upp
  4. Kliv bak till knäna alt. till en planka eller hoppa bak. Sänk dig ner mot golvet, med bröst och rumpa samtidigt alt 2 stanna på knä
  5. Andas in och Lyft upp bröst och kom bak med axlarna, kraft från benen.
  6. Andas ut antingen till Adho mukha svanasana (stående hund) eller bak till Balasana (med knäna under)  stanna här och andas i fem andetag.
  7. Andas in och kliv fram till positionen där du tittar upp ned händer grundade i mattan.
  8. Andas ut och fäll överkroppen fram över benen med en mjuk nacke
  9. Andas in och res dig upp med händerna ovanför huvudet

Sist kom ner med armarna vid sidorna till Samastitih

Publicerat den
Kategoriserat som Yoga

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: